FamilieFactor | klant Reflectit

Het traject van FamilieFactor

Reflectit biedt een cocreatie groepstraject aan voor ondernemers die graag zelf aan de slag willen met die totale communicatiepuzzel voor hun bedrijf, maar wel met professionele begeleiding zodat ze de juiste stappen zetten.

Allereerst helpt Sonja de groepsdeelnemers om die positionering van hun bedrijf scherp te krijgen met een heldere blauwdruk en een gestructureerd aanbod in een praktisch positioneringsplan.

Daarna gaan we samen met het team van Reflectit een professionaliseringslag maken naar alle communicatie in woorden beeld.

Tot slot maken we een profileringplan, waarbij de focus ligt op offline en online zichtbaarheid.

Bekijk hieronder het spiegelbeeld van FamilieFactor van Arjan Heijmans, dat hij in cocreatie met Reflectit ontwikkelde.

FamilieFactor-Arjan Heijmans Profiel 500x500LR

Door Sonja zag ik eindelijk hoe heel de puzzel eruit zou kunnen zien

Ik was een nieuw bedrijf gestart zei ik, maar in werkelijkheid had ik een internetsite gemaakt. Een site die vol stond met informatie over mij. Dit leverde 0 klanten op. De site was dus niet goed, zo ver was ik al. En met de vraag ‘hoe moet die site er dan wel uit zien’, kwam ik via een ambassadeur bij Reflectit terecht. En alleen al die ambassadeur liet mij zien wat er bij mijn ‘bedrijf’ niet goed ging. Waar mijn omgeving niet wist wat ik nou precies deed, wist de ambassadeur exact wat Sonja te bieden heeft èn dat ik dat nodig had.

Eenmaal bij Sonja aan tafel stelde zij een aantal vragen die helemaal niet over mijn site gingen, maar veel meer over mij en hoe ik dit in een bedrijf wilde vertalen. Daar was ik tot zover helemaal niet mee bezig geweest! De kwartjes begonnen te vallen en ik zag in dat ik een aantal stappen overgeslagen had en dat als ik alle puntjes op de i wilde zetten, ik bij Reflectit aan het juiste adres was.

Ik ben gestart met het cocreatietraject en dit werd een prachtige reis, niet alleen voor mijn bedrijf maar ook persoonlijk. Want waarom wil ik nou gaan doen wat ik doe? En wat heb ik dan precies te bieden en aan wie? Vragen die ik helemaal nog niet zo makkelijk vond. In het beantwoorden van deze en andere vragen was het sparren met Sonja en de andere deelnemers enorm waardevol.

Op het eindresultaat ben ik dan ook enorm trots. Alles komt bij elkaar en alles vertelt hetzelfde verhaal, van de foto’s tot het logo en van de teksten tot en met de visitekaartjes. Zelfs bij mijn pitch en bedrijfspresentatie word ik nog voorzien van tips en adviezen. Reflectit zorgt dat de puzzel compleet is en ingelijst kan worden.

Arjan Heijmans
FamilieFactor