Over Reflectit en Sonja Schaap

Wie houdt jou als ondernemer een spiegel voor?

Welk beeld hebben jouw (toekomstige) klanten eigenlijk van jou en je bedrijf? Dat is best lastig in te schatten, zeker als je nog niet helemaal helder hebt wie jouw wensklant eigenlijk is. Want, wordt wie jij bent en wat je doet wel weerspiegeld in je communicatie? Als ondernemer is het daarom prettig om iemand naast je te hebben staan die de juiste vragen stelt en je een spiegel voorhoudt.

Maar daarna moet je wèl de vertaalslag maken naar goede communicatie, en dat is een uitdaging waar veel ondernemers moeite mee hebben. We ontwikkelden daarom een unieke methode; in cocreatie maak je samen met ons de communicatiepuzzel van jouw bedrijf in drie logische stappen compleet: positioneren, professionaliseren en profileren.

Persoonlijk, betrokken en duidelijk

“Communicatie speelt al sinds mijn jeugd een belangrijke rol in mijn leven, zowel zakelijk als privè (je kunt je voorstellen dat communicatie in een ADHD-gezin als het mijne best belangrijk is).

Na jarenlang voor een woningcorporatie de communicatie te hebben verzorgd, bracht ik in 2005 mijn wens in vervulling om mijn eigen bedrijf te starten, met als doel ondernemers helpen hun communicatie te verbeteren en op de juiste manier in te zetten.

Ik kreeg vanuit de woningcorporatie werk mee en pakte iedere communicatie-gerelateerde klus aan. Maar in 2009 droogden mijn netwerk èn de opdrachten op. Wat pijnlijke lessen en diverse trainingen verder, begon ik me te realiseren dat alleen goed in mijn vak zijn niet genoeg was.

Sonja Schaap | spiegelbeeld
Mariëlle van Overveld | Boer winkel van het land

Betrouwbaar, snel, gestructureerd en praktisch

"Wat ik aan Sonja erg waardeer, en wat ik bij mezelf wel eens mis, is haar gestructureerde manier van denken. We zijn begonnen bij het begin. We zijn een hele dag gaan zitten om vragen te beantwoorden als: Wie is Boer, wat voor bedrijf zijn wij, wat is ons doel,  wat willen we uitstralen, wat bieden we aan, wie zijn onze klanten? De uitkomsten heeft Sonja heel helder voor me op papier gezet, waardoor voor mij de puzzelstukjes op zijn plaats vielen. Het websitetraject met de nieuwe indeling van de webwinkel is een hele bevalling geweest, maar ik ben ontzettend trots op het eindresultaat. Mijn kernwoorden voor Sonja en Reflectit? Betrouwbaar, snel, gestructureerd en praktisch. Een dikke aanbeveling dus!"

Mariëlle van Overveld
Boer, winkel van het land

Mijn valkuil en die van veel ondernemers

Ik schoot tekort als ondernemer. De belangrijkste les was dat ik mezelf en Reflectit beter moest profileren, beginnend bij de vraag: voor wie wil ik het verschil maken?

Zo besloot ik me te richten op twee soorten ondernemers: passievolle creatievelingen, met onuitputtelijke inspiratie maar zonder rode draad en structuur in hun communicatie – en gedreven vakspecialisten, die juist wel wat meer creativiteit en inspiratie kunnen gebruiken.

Door mijn eigen zoektocht begrijp ik heel goed waar zij tegenaanlopen, maar ook wat ze nodig hebben. En daar helpen mijn teamkanjers en ik ze stapsgewijs bij. Reflectit bloeit dankzij deze nieuwe aanpak als nooit tevoren, dat gun ik iedere ondernemer.”

Waarom wij geloven in cocreatie

Krachtige communicatie begint altijd bij jouw unieke karakter en je passie voor je vak. Het is de basis voor jouw onderscheidend vermogen. Maar hoe zet je dan de stap naar goede communicatie? Daar komt namelijk best veel bij kijken, en natuurlijk heeft niemand verstand van alles.

Bij Reflectit geloven we daarom in cocreatie: de kracht van samen doen. Jouw passie, eigenheid en inhoudelijke kennis, gecombineerd met onze kennis van communicatie is dè succesfactor die ervoor zorgt dat jij je wensklanten bereikt. Ons team bestaat uit professionals, ieder met hun eigen specialisatie op communicatiegebied. We delen onze kennis met je, zodat je zelf aan de slag kunt. Of wij verzorgen de communicatie voor je.

Reflectit | introductieworkshop

Introductieworkshop

Worstel jij met je communicatie? En wil je graag ontdekken hoe focus en structuur in je communicatie zorgen voor een duidelijk verhaal en meer wensklanten?

In deze interactieve workshop deelt Sonja naast haar kennis en ervaring, cruciale valkuilen en belangrijke inzichten en krijg je concrete handvatten om communicatie succesvol in te zetten voor jouw bedrijf.

Jouw investering voor deze praktische introductieworkshop is €25 exclusief btw.

Boek Sonja Schaap | Profileren vanuit karakter

Boek 'Profileren vanuit karakter'

Wil jij meer leuke klanten? Wat je uitstraalt trek je aan! En daarom is je bedrijf profileren vanuit jouw unieke karakter nu zo belangrijk. Daarmee onderscheid je je, trek je jouw wensklanten aan en behaal je uiteindelijk meer succes.

Dit boek biedt praktische handvatten voor jou als ondernemer om gelijk aan de slag te gaan met jouw communicatie.

Jouw investering voor dit praktische ondernemersboek is €29,95 exclusief btw.

Reflectit_spiegelsessie

Spiegelsessie met Sonja

Passen de workshopdata niet? Ben je geen lezer? Of misschien vind je 1-op-1 contact gewoon fijner? Plan dan een spiegelsessie.

Sonja maakt graag 1 uur voor je vrij om naar de communicatie-uitdagingen voor jouw bedrijf te kijken (inclusief voorbereiding). Hierna heb jij belangrijke inzichten waar jij mee verder kunt, alleen of met Reflectit als communicatiepartner.

Voor een (online) spiegelsessie van 1 uur is jouw investering €150 exclusief btw.