Reflectit brengt focus en structuur in jouw communicatiestrategie

Persoonlijk, betrokken en respectvol duidelijk

Reflectit helpt kleine bedrijven met hun communicatiestrategie om zichtbaar te worden voor hun wensklanten. We werken met vaste medewerkers en een cocreatieteam van zelfstandig communicatiespecialisten, zoals vormgevers, webbouwers, tekstschrijvers en fotografen. Drijvende kracht achter Reflectit is Sonja Schaap.

Over Sonja Schaap

“Communicatie fascineert me al sinds mijn jeugd. Bij alles wat je zegt, doet en laat zien, speelt communicatie een ontzettend belangrijke rol. Dat merk ik in mijn privèleven, in mijn ADHD-gezin is goed en tactisch communiceren best cruciaal, maar ook zakelijk.

Mijn eerste valkuil

Bij een woningcorporatie verzorgde ik de communicatie en groeide mijn wens om in de wereld om me heen communicatie te verbeteren. In 2005 startte ik daarom met Reflectit en kreeg ik voor 2 jaar werk mee van de corporatie en opdrachten uit dat netwerk. Alles wat maar aan communicatie gelinkt was, pakte ik aan. Mijn bedrijf beleefde een vliegende start èn mijn eerste valkuil. Want in 2009 droogde het netwerk op en bleven de opdrachten uit. Ik realiseerde me dat ik goed was in mijn vak, maar tekortschoot als ondernemer: ik deed niets aan marketing en nauwelijks aan profilering. Diverse trainingen volgden en Reflectit bloeit inmiddels als nooit tevoren.

Hoe breng je het over op je klant?

Na (of door) mijn zoektocht zie ik ondernemers dezelfde worsteling doormaken als ik deed: goed zijn in je vak, maar hoe breng je dat over op je klant? Je moet eerst zelf snappen voor wie je het verschil wilt maken, voordat je een duidelijk verhaal voor de buitenwereld hebt.

Sonja Schaap | communicatiepartner voor klein mkb-ondernemers

Ondernemers zijn vaak creatieve mensen die veel leuk vinden en daardoor niet kunnen kiezen of het geheel niet overzien. Hun gedachtes vliegen dan alle kanten uit. Of ze kiezen niet omdat ze bang zijn daarmee klanten te verliezen. Maar kiezen kost geen klanten.

Sonja bracht lijn in mijn ideeën

Sonja begon met mijn bedrijfsprofiel, want ik had geen goede uitgangspunten: niet helder in beeld wie ik wil zijn en waar mijn bedrijf voor staat. Ze bracht lijn in mijn gedachten en ideeën en heeft dit perfect uitgewerkt.

Reni de Deckere-Rinn | Hypotheekhart Zeeland

Partners in communicatiestrategie

Nu ik die waardevolle communicatiestrategie heb ontdekt, wil ik die delen. Ik wil graag je gedachtes structureren en de communicatie stap voor stap en heel praktisch invullen.

Niet met een standaardprogramma, want jouw eigenheid als ondernemer vind ik juist belangrijk. Ik kan wel een goed idee hebben, maar als het niet bij je (bedrijfs)karakter past, is het niet authentiek en haakt je klant dus niet aan.

Daarom bied ik verschillende trajecten aan die we als partners doorlopen. Partners? Jazeker, want jij bent goed in je vak en ik in communicatie en samen gaan we voor resultaat. Ik denk met je mee, we monitoren of de communicatiestrategie werkt, sturen bij en creëren ideeën voor de toekomst. Ik spiegel en geef je respectvolle, duidelijke feedback.

Vaak ontstaat er zelfs een zakelijke vriendschap. Ik word namelijk geraakt door de echte passie van mijn klanten. Als ondernemers het even niet meer weten, is het mijn uitdaging om hun ‘passielampje’ aan te krijgen: waarmee kun en wil jij het verschil maken voor jouw klanten? Vervolgens help ik om die passie handen en voeten te geven, zodat mijn klanten iedere dag doen waar ze blij van worden.

Ik zie mijn klanten ook veranderen: ze krijgen zelfvertrouwen en het juiste beeld van hun bedrijf, en kunnen goed vertellen wat hun toegevoegde waarde is. Met als gevolg dat ze online en offline zichtbaar worden.

Het is gaaf om te zien hoe waardevol regelmatig spiegelen met elkaar is en hoe blij mijn klanten zijn als we een gestructureerd verhaal maken van de chaos in hun hoofd.”

Over Reflectit

Nadat je samen met Sonja aan een goede positionering voor jouw bedrijf hebt gewerkt, maakt Reflectit de vertaalslag naar de communicatiespecialisten. Zij gaan jouw communicatiestrategie verwerken in een huisstijl, website en beeldmateriaal.

Omdat we werken met een vast team ben je verzekerd van kwaliteit en een specialist die bij jou en je bedrijf past. Reflectit onderhoudt als coördinator de contacten met de vormgever, drukker, webbouwer, tekstschrijver en fotograaf, zodat jij daar geen omkijken naar hebt. Tegelijkertijd houden we je continu op de hoogte van de ontwikkelingen.

Samen met Sonja ontwerp je hierna jouw profileringsplan en bepaal je welke profileringtools je zelf inzet en welke Reflectit voor je oppakt. Met Reflectit heb je altijd een communicatiepartner binnen handbereik! Ben je benieuwd hoe dat in de praktijk werkt? Lees dan de ervaringen van onze klanten.

Wat levert Reflectit jou op?

  • Succesvolle communicatiestrategie
  • Heldere focus en een duidelijke structuur
  • Praktische handvatten en een no nonsens aanpak
  • Eèn aanspreekpunt, dus tijdswinst
  • Zichtbaarheid voor je wensklanten

Meer weten? Bel 0165 39 19 01 of mail naar contact@reflectit.nl.

Introductieworkshop

We helpen ook jouw bedrijf graag bij een onderscheidende positionering, een goede professionalisering en een succesvolle profilering, natuurlijk met communicatie als belangrijkste succesfactor.

Sonja geeft regelmatig een introductieworkshop. Voor slechts €25,- weet je hoe jij je bedrijf (nog) beter zichtbaar kunt maken en welke  stappen nodig zijn voor zichtbaar succes. Wil je liever eerst even kennismaken? Plan dan gerust een koffiedate met Sonja.

Boek Profileren vanuit Karakter | Sonja Schaap

Mijn eigen boek over 'Profileren vanuit karakter'

Begin 2018 ging een langgekoesterde droom in vervulling: het uitbrengen van mijn eigen boek. In Profileren vanuit karakter deel ik mijn persoonlijke ervaringen en geef ik je een heleboel praktische tips om direct zelf aan de slag te gaan met jouw positionering, professionalisering en profilering. Een handig boek dat je in duidelijke stappen helpt bij de zichtbaarheid van jouw bedrijf. Met als resultaat: meer leuke klanten.

Nieuwsgierig? Hier vind je het inkijkexemplaar en diverse publicaties en recensies!