Sonja Schaap | Reflectit | introductieworkshop

Introductieworkshop voor succesvolle communicatie

Ontdek hoe focus en structuur in je communicatie zorgen voor een duidelijk en uniek verhaal èn terugkerende wensklanten

Je wilt meer klanten. Maar wie is jouw wensklant eigenlijk en hoe trek je juist dit type klant aan? Een succesvolle profilering is hierin cruciaal en daarin spelen jouw unieke karakter en communicatie een heel grote rol. Maar wat en hoe je communiceert begin allemaal bij een heldere positionering, iets wat veel ondernemers onderschatten of over het hoofd zien. Stel jezelf daarom eens deze vragen:

Wat maakt jouw bedrijf uniek?
Voor wie wil jij het verschil maken?
Heeft jouw bedrijf een eigen gezicht?
Vertel jij een duidelijk verhaal?
Heb jij een sterk team om je heen?

Tijdens de introductieworkshop vertelt Sonja Schaap wat er allemaal komt kijken bij een succesvolle profilering. Je ontdekt hoe focus en structuur in je communicatie zorgen voor een duidelijk verhaal èn meer wensklanten. Dit doet ze niet alleen aan de hand van haar opgedane kennis, maar ze put ook uit haar persoonlijke ervaringen als ondernemer en communicatiepartner. Bovendien is het een interactieve workshop waarbij Sonja je regelmatig uitdaagt om te checken of jij de zaken helder voor ogen hebt.

Wat deelnemers vinden van de introductieworkshop

"Toen ik een jaar geleden besloot om als freelancer door het leven te gaan was dat best een beetje spannend. Wie zijn mijn klanten? Waar zitten mijn klanten? Hoe kunnen mijn klanten mij vinden? Hoe word ik zichtbaar?! Alsof Sonja mijn gedachten kon lezen, raakten we met elkaar in gesprek.

Ik besloot om naar haar introductieworkshop te gaan en daar kwam ik erachter dat Sonja haar aanpak mij ontzettend aansprak. Ik ging het cocreatietraject aan! Ik vertelde mijn verhaal. "Marsha Paans vertaalt, vertelt, verwondert", floepte ze eruit. Dit sloeg de spijker op zijn kop en ik gaf Sonja een high five (echt gebeurd). Het verbaasde me hoe snel Sonja tot de kern mijn bedrijf kwam. Ze heeft echt aandacht voor je, luistert naar je verhaal, spiegelt je en maakt altijd tijd voor je vrij.

Een paar maanden later heb ik een compleet nieuwe uitstraling, een rugzak vol tips & feedback, communiceer ik een duidelijke boodschap en merk ik dat mijn wensklanten mij weten te vinden. Bedankt Sonja voor de waardevolle lessen, de heldere spiegel en de zichtbaarheid!"

Marsha Paans
MarshaPaans.nl

"De introductieworkshop van Sonja Schaap is een aanrader voor iedere ondernemer die meer en de juiste klanten wil aantrekken. De opzet van de workshop is goed doordacht, super verzorgd en plezierig, met een mooie afwisseling van theorie, oefeningen en interactie. De avond vliegt voorbij.
Stap voor stap word je je in deze workshop bewust gemaakt dat communicatie zonder een duidelijke aanpak hard werken zonder het gewenste effect betekent. Onderscheidend profileren verdient een gestructureerde aanpak – en de door Sonja bedachte methodiek is helder, praktisch toepasbaar en aansprekend. Met haar 3-staps aanpak – Positioneren, Professionaliseren & Profileren – krijg je bij elke stap inzicht waar nog duidelijke winst in jouw communicatie en zichtbaarheid te halen is en welke acties je daarvoor kunt nemen.
Dus als je de kans hebt, zeker gaan!"

Pauline van der Veeken
Home of Power

“Positionering en communicatie zijn van essentieel belang voor een ondernemer. Je wilt immers iets aan je potentiële klanten aanbieden. Maar je potentiële klanten moeten dan wel weten dat je er bent. En je bent niet alleen. Daarnaast hebben we tegenwoordig een complex geheel aan communicatiemiddelen om ons verhaal als ondernemer naar buiten te brengen.

De introductieworkshop van Reflectit geeft hier een goede aanzet toe. Het zet je aan het denken wat essentieel is en plaatst je aan het begin van het proces, zoals het hoort. Niet domweg aan de slag gaan en een van de duizenden andere worden, maar uniek worden zodat je beter wordt gevonden.

Ondanks het feit dat ik reeds 7 jaar actief ben als ondernemer heeft het mij toch weer aan het denken gezet. Het is de moeite waard om te volgen.”

Waldy van de Walle
Claassen, Moolenbeek & Partners Zuidwest NL

"Ik heb al 16 jaar een eigen bedrijf, maar merk dat ik een pas op de plaats moet maken en even opnieuw kijken waar we voor staan met ons bedrijf. Ik heb de introductieworkshop van Reflectit gevolgd. Een verhelderende workshop waar Sonja precies de vinger op de zere plek wist te leggen. Ik weet wat mij te doen staat de komende periode en Sonja gaat ons daarbij helpen! Ik ga met mijn team de komende periode aan de slag met Sonja om bhosted.nl een duidelijk gezicht naar buiten te geven."

Marc van der Geijn
bhosted.nl

"De introductieworkshop is een absolute aanrader voor iedereen die inzicht wilt krijgen in zijn bedrijf. Waar je normaal in je bedrijf werkzaam bent, ga je tijdens deze workshop even van een afstandje kijken. Aan de hand van het zeer goed doordachte stappenplan en Sonja's talent, ontdek je wat er beter en anders kan. Dit resulteert in nieuwe inzichten, maar ook inspiratie en een dosis nieuwe energie om aan de slag te gaan met je bedrijf."

Manouk Voermans
Asome

"De introductieworkshop bij Reflectit was voor mij enorm waardevol. Het stappenplan dat behandeld is, heeft mij laten inzien waar ik de plank allemaal mis sla. Het is praktisch ingestoken en geeft je direct handvatten waar je zelf verder mee aan de slag kan gaan. Mij heeft het een aantal nieuwe inzichten opgeleverd. Met alle verbeterpunten ga ik zeker aan de slag! Tot slot, Sonja is een enorm prettig persoon om naar te luisteren. Zeker een aanrader!"

Jody Twijsel
Web-Facts

Wat ga je tijdens de workshop leren?

  • Je ontdekt 5 communicatiegeheimen, waardoor jouw bedrijf zichtbaar wordt en jij de klanten krijgt die je verdient.
  • Je leert hoe je structuur aanbrengt in je communicatie en welke 3 stappen nodig zijn voor zichtbaar resultaat.
  • Tot slot deelt Sonja haar visie op profileren vanuit karakter en waarom communicatie dè succesfactor is die ervoor zorgt dat jij jouw bedrijf onderscheidend en succesvol kunt profileren. Met als resultaat: meer (leuke) klanten!

Na afloop kun jij met alle tips en concrete handvatten aan de slag met die belangrijke communicatiepuzzel van jouw bedrijf!

De workshop vindt plaats bij Laan22 in Roosendaal. Je investering is slechts €35. Daar hoef je vast niet lang over na te denken, toch? Zorg dus dat je erbij bent!

Aanmelden workshop

  • Donderdagmiddag 2 maart 2023 van 13.30 tot 17.00 uur
  • Vrijdagochtend 30 juni 2023 van 09.00 tot 12.30 uur