Gonnie Bax | klant Reflectit

Het traject van Gonnie Bax Emotiefotograaf

Reflectit biedt een cocreatie groepstraject aan voor ondernemers die graag zelf aan de slag willen met die totale communicatiepuzzel voor hun bedrijf, maar wel met professionele begeleiding zodat ze de juiste stappen zetten.

Allereerst helpt Sonja de groepsdeelnemers om die positionering van hun bedrijf scherp te krijgen met een heldere blauwdruk en een gestructureerd aanbod in een praktisch positioneringsplan.

Daarna gaan we samen met het team van Reflectit een professionaliseringslag maken naar alle communicatie in woorden beeld.

Tot slot maken we een profileringplan, waarbij de focus ligt op offline en online zichtbaarheid.

Bekijk hieronder het spiegelbeeld van Gonnie Bax Emotiefotograaf dat zij in cocreatie met Reflectit ontwikkelde.

Gonnie Bax | klant Reflectit

Door dit traject kan ik mij nu onderscheidend gaan profileren

Dat was de vraag die Sonja mij begin 2022 stelde. Is het zakelijke fotografie, zoals profielfoto’s en content voor social media? Of particuliere fotografie, zoals families, baby’s en trouwerijen? En we begrijpen allemaal dat er geld verdiend moet worden, maar ga nu eerst eens op zoek naar waar JIJ nu echt blij van wordt.

Honderd vragen in mijn hoofd, maar uiteindelijk ben ik de reis gestart. Contentfoto’s voor social media, diploma-uitreikingen op middelbare scholen, zakelijke profielfoto’s, evenementen, Stichting Knuffeldier, Stichting Still, Project Zenna, bruiloften, projecten op basisscholen, familieportretten, afscheid en uitvaart, en nog veel meer. Tijdens al de projecten stelde ik mezelf steeds de vraag: werd ik hier blij van?

De rode lijn van al deze fotoshoots was dat ik energie krijg van emotie, koppen. Zowel zakelijk als privè. Nog steeds was dit niet het antwoord op de vraag van Sonja… maar het kwartje viel niet. Wat ik wel wist, is dat ik mijn fotografie serieus op de kaart wilde gaan zetten. Er zijn al zoveel fotografen, wat bied ik dan wat een ander niet heeft? Ben ik wel goed genoeg? Bla bla bla… veel onzekerheden. Maar ik heb een droom en deze wil ik niet loslaten, maar wat kon ik moeilijk antwoord geven op die ogenschijnlijk simpele vraag.

Ondertussen bleef ik fotograferen en onderzoeken. Tot Sonja begin van de zomer 2022 met de vraag kwam of ik misschien interesse had om deel te nemen aan haar cocreatie groepstraject (Positioneren – Professionaliseren - Profileren). Je ideeën uitwerken, met feedback van de andere deelnemers en onder begeleiding van Sonja. Hoe blij word je hiervan!

Tijdens stap 1: positioneren viel voor mij het kwartje: ik word blij van emoties. Ik hou van emoties, echtheid, niet geposeerd, spontaan. En dat ik iets heb met koppen ;-). Sonja had dit al veel eerder opgemerkt en het domein emotiefotograaf.nl al vastgelegd. Helemaal blij en super verrast was ik met die naam ‘emotiefotograaf’, waarmee alles op zijn plek viel. Doordat die eerste stap helder was, kon stap 2: professionaliseren eenvoudig worden gemaakt. Mijn huisstijl en website staan en geven duidelijk aan waar Gonnie Bax emotiefotograaf voor staat.

Echt supertrots en zo blij en dankbaar dat ik samen met het team van Reflectit deze eerste stappen van het ondernemerschap heb mogen maken. Je kunt van alles in de bekende Ikea-kast zetten, maar mede door dit traject kan ik mij nu onderscheidend gaan profileren.

Sonja, Jitske, Marsha, Else en Bianca: super bedankt!

Gonnie Bax
Emotiefotograaf.nl