Maak een goede

vertaalslag naar

professionele

communicatie,

zodat alles klopt.

Reflectit_headers_los_102018_team

Maak een goede vertaalslag naar professionele communicatie, zodat alles klopt.

Met jouw professionalisering laat je zien wie je bent

Stap 2 om meer (wens)klanten te krijgen

Nu je weet wie je bent en voor wie je het verschil wilt maken (zie stap 1, positioneren), laat je dat zien in je communicatie: je gaat professionaliseren. Er zijn ondernemers die geen aandacht besteden aan hun professionalisering en denken dat klanten vanzelf (blijven) komen. Zij laten een kans liggen.

Maak jij wel een professionele indruk en zorg je dat jouw spiegelbeeld klopt? Dan ben je beter zichtbaar en word je serieus genomen. Jouw klant weet jou te vinden!

5 Onderdelen voor een goede professionalisering

Elke uiting van je bedrijf moet kloppen met jouw unieke bedrijfskarakter. Je logo, website, Facebookpagina… alle communicatiemiddelen sluiten op elkaar aan, zodat je bedrijf herkenbaar is.

"Sonja heeft haar team aangestuurd voor de invulling van alle communicatie."

Met de aangescherpte focus van onze werkzaamheden en passende communicatiemiddelen kiezen we voor een professionele en eigentijdse uitstraling van Medea. En daarin hebben Sonja en haar team fantastisch werk geleverd, naar volle tevredenheid!

Ron en Margreet van Dalen
Medea | Specialist in duurzame afbouw

Voor jouw professionalisering heb je nodig:

 1. Een eigen huisstijl voor herkenbaarheid.
 2. Goed beeldmateriaal dat past bij je positionering.
 3. Een professionele website.
 4. Sociale media in jouw (huis)stijl.
 5. Een sterk team dat jou helpt in of in ieder geval met je bedrijf.

Dat kan betekenen dat je een ander vraagt om (een onderdeel van) jouw professionalisering op zich te nemen. Is websites bouwen bijvoorbeeld niet je vak? Roep dan de hulp in van een webbouwer om een professionele indruk te maken op jouw (wens)klant. Doe het goed of doe het (nog) niet!

Een sterk team dat jou helpt

Postioneren is èèn, de vertaalslag naar je professionalisering maken is daarna nog best lastig! Reflectit heeft een sterk team communicatieprofessionals dat jou met elk onderdeel van je professionalisering helpt. Jij geeft aan wat je wilt, wij denken mee en helpen je dat te bereiken. We maken de vertaalslag naar de professionals, bewaken het proces, je positionering en de kwaliteit, en zijn eindverantwoordelijk. We ontlasten je en houden je continu op de hoogte van het traject.

Met als resultaat voor jou:

 • een eigen huisstijl die past bij jou en je bedrijf;
 • een persoonlijke fotoshoot;
 • een gebruiksvriendelijke en vindbare website;
 • een herkenbaar format voor jouw socialmediakanalen;
 • een spiegelbeeld dat klopt.

Wat levert een passende

professionaliseringslag op?

 • Je maakt een professionele indruk.
 • Je laat zien wat jou onderscheidt.
 • Je wordt serieus genomen.
 • Je spiegelbeeld klopt.
 • Je bent zichtbaar voor wensklanten.

Meer weten? Bel 0165 39 19 01 of mail naar contact@reflectit.nl.

Laat zien wie je bent!

Een goede professionalisering kan niet zonder goede positionering. Je moet immers eerst weten waar je bedrijf voor staat om het daarna te kunnen laten zien. Anders krijg je een vervormd spiegelbeeld en ben je alsnog onzichtbaar. Met je communicatiemiddelen vertel je een duidelijk verhaal. Je bent authentiek en herkenbaar, waardoor (wens)klanten uit dat enorme aanbod van bedrijven toch voor jou kiezen.

Na deze tweede stap is het belangrijk om je goed te profileren: in stap 3 vertel je je klanten waarom jouw bedrijf uniek is.

Presentatie Sonja Schaap

Introductieworkshop

Kriebelt het bij jou nu ook om aan de slag te gaan met de communicatie van jouw bedrijf, maar twijfel je nog hoe je dat het beste aan kunt pakken?

Kom dan naar de introductieworkshopVoor slechts € 25,- weet je of het spiegelbeeld van jouw bedrijf klopt en hoe je (nog) beter zichtbaar wordt.