Met onderscheidend vermogen maak je het verschil

Wat is jouw unieke karakter en onderscheidende propositie?

Kun jij in èèn minuut precies uitleggen wat je doet, waarom, voor wie en hoe je het verschil maakt voor je doelgroep? En als je jouw verhaal vertelt, worden mensen dan enthousiast, hangen ze aan je lippen, stellen ze vragen, of haken ze af? Als er aan jouw pitch geen touw vast te knopen is, dan is de kans groot dat dit in heel je communicatie het geval is. Jouw wensklanten begrijpen niet waarom ze voor jou zouden moeten kiezen. Met een goede positionering onderscheid je je en maak je meteen duidelijk of iemand bij jou zal vinden wat hij zoekt.

Reflectit - positioneren

De blauwdruk van je bedrijf:
in 5 stappen naar onderscheidend vermogen

Als je zichtbaar wilt worden, zijn de volgende vragen belangrijk: wie ben ik en voor wie wil ik het verschil maken? Wees niet bang om potentiële klanten uit te sluiten door te kiezen, want: “Wie alles wil zijn voor iedereen, eindigt als niets voor niemand.” (Kaj Morel).

Door eerst die belangrijke vragen voor je bedrijf uitgebreid te beantwoorden, creëer je een blauwdruk voor je bedrijf. Vergelijk het met een puzzel leggen. Eerst leg je de rand zodat het kader compleet is, dan pas vul je deze in met de rest van de puzzelstukjes, om je communicatie te professionaliseren.

Jouw signatuursysteem en een gestructureerd aanbod

Een signatuursysteem is jouw unieke werkwijze in een overzichtelijk stappenplan. Welke stappen kan jouw klant zetten en wat is het resultaat? Dit overgiet je met jouw unieke ‘handtekening’, waarmee jij je onderscheidt van je concullega’s.

Het is belangrijk een gestructureerd aanbod voor je bedrijf te ontwikkelen, waarbij je de klant stap voor stap helpt naar het gewenste eindresultaat. Dit zorgt er ook voor dat je niet iedere keer opnieuw het wiel hoeft uit te vinden. Je moet een klant namelijk geven wat hij nodig heeft, niet wat hij vraagt. Jij weet dat, dus zorg ervoor dat je aanbod hierop aansluit.

Court Cameron - People ProVit

Sonja en team: bedankt voor deze mooie ondernemersreis!

Sonja was tijdens dit traject ‘mijn expeditiebegeleider’. Want dat was het voor mij, een mooie expeditie. Sonja stuurde mij in de juiste richting naar de top van mijn berg. Deze expeditie met Sonja en haar team heeft mij meer inzicht gegeven in waar ik naar toe wil als ondernemer en hoe ik mezelf met People ProVit wil positioneren en profileren in de (online) wereld. Met als resultaat o.a. een website waar ik erg trots op ben!

Wil je als ondernemer onderscheidend zijn? Hou je van duidelijke en eerlijke communicatie? Ga je voor resultaat? Maar zoek je vooral naar iemand die betrokken is in jouw proces en ontwikkeling? Dan MOET je bij Sonja Schaap van Reflectit zijn!

Court Cameron
People ProVit

Aanbod positionering

blauwdruk

Onderscheidend vermogen bepalen en unieke blauwdruk creëren voor je bedrijf

Inhoud:

  • Volledig verzorgde workshop bij Laan22 in Roosendaal (groep) of volledig verzorgde vipdag bij De Reiskoffer in Bosschenhoofd (1-op-1).
  • Online sessie van Zoom waar je al je vragen kunt stellen (circa 1 uur).
  • Praktische hand-out om digitaal alle input uit te werken voor je blauwdruk.
  • Persoonlijke feedback op jouw uitgewerkte blauwdruk voor de puntjes op de i.

Resultaat:

Jouw onderscheidend vermogen in beeld, een vertaling naar je unieke blauwdruk en inzicht in jouw ondernemerskwaliteiten.

Investering:

€500 voor groep (ex btw)
€1.250 voor vip (ex btw)

Combinatie van beide workshops € 900 (€ 100 korting)
Combinatie van beide vipdagen € 2.250 (€ 250 korting)

icoontjes_los_NW_trechter

Unieke aanpak bepalen en een concreet aanbod samenstellen voor je wensklant

Inhoud:

  • Verzorgde workshop bij Laan22 in Roosendaal (groep) of volledig verzorgde vipdag bij De Reiskoffer in Bosschenhoofd (1-op-1).
  • Online sessie van Zoom waar je al je vragen kunt stellen (circa 1 uur).
  • Praktische hand-out om digitaal alle input uit te werken voor jouw aanbod.
  • Persoonlijke feedback op uitgewerkte aanpak en aanbod voor de puntjes op de i.

Resultaat:

Jouw unieke aanpak overzichtelijk in beeld, met bijbehorend verhaal en vertaald naar een concreet aanbod voor jouw wensklanten.

Investering:

€500 voor groep (ex btw)
€1.250 voor vip (ex btw)

Combinatie van beide workshops € 900 (€ 100 korting)
Combinatie van beide vipdagen € 2.250 (€ 250 korting)