Enthousiaste spreker over onderscheidend profileren

Sonja Schaap over communicatie als belangrijkste succesfactor

Veel ondernemers vinden zichtbaarheid lastig. Ze realiseren zich niet hoe belangrijk een onderscheidende positionering is voor je bedrijf. En welke cruciale rol communicatie speelt bij een succesvolle profilering.

Hoe fantastisch zou het zijn als ondernemers zich kunnen profileren vanuit hun unieke karakter en daardoor meer wensklanten gaan aantrekken?

Kennissessie (circa 1 uur)

Tijdens deze kennissessie deelt Sonja haar ervaringen als ondernemer en communicatiepartner.

Verder deelt ze 5 cruciale valkuilen die ervoor zorgen dat ondernemers niet zichtbaar zijn en daardoor vaak niet succesvol zijn. En natuurlijk deelt ze ook die 5 belangrijke inzichten die ervoor zorgen dat ondernemers wèl optimaal zichtbaar worden en daardoor de klanten krijgen die ze verdienen.

Tot slot leert Sonja de aanwezige ondernemers 3 belangrijke stappen die ervoor zorgen dat zij alle puzzelstukjes voor hun bedrijf op de juiste manier en in de juiste volgorde leggen, zodat die communicatiepuzzel klopt en zij zich onderscheidend en succesvol kunnen profileren.

Workshop (circa 3 uur)

Sonja geeft ook regelmatig introductieworkshops, waarbij zij haar verhaal deelt, aangevuld met voorbeelden uit de praktijk en opdrachten voor de aanwezige ondernemers. Inspirerend, leerzaam, toegankelijk en vooral duidelijk, zodat ondernemers gelijk aan de slag kunnen met de opgedane kennis en concrete handvatten die ze krijgen. Deze workshop geeft Sonja op verzoek ook incompany.

Presentatie op maat (duur in overleg)

Heb je specifieke wensen of kaders voor jouw bijeenkomst of event? Sonja kan ook een presentatie op maat verzorgen.

Grow Silently | Roshni Bihari

Het was een pittig traject, maar ik had het voor geen goud willen missen

"Ik had mijn opleiding afgerond en was klaar om te gaan ondernemen. Ik had nog geen website. Deze wilde ik wel, maar ik had net een investering gedaan om mijn onderneming een boost te geven. Hier werd mij verteld ‘’begin maar gewoon, een website is nog niet zo belangrijk’’. Ik dacht dat ik goed bezig was, maar mijn cliënten bleven weg. Wat deed ik niet goed? Hoe zorg ik ervoor dat ik zichtbaar ben?

Op advies van een goede vriend, heb ik contact opgenomen met Sonja. Een introductieworkshop volgde na ons contact. Tijdens de introductieworkshop viel het kwartje bij mij.  Met duidelijke taal en structuur raakte Sonja de juiste snaar bij mij.

Dit ervaarde ik als positief en ik koos voor het cocreatietraject van Reflectit. Een groepstraject met nog twee andere ondernemers volgde. Wij zaten allemaal in hetzelfde schuitje, waardoor wij elkaar konden helpen, maar ook sparren met elkaar. Hier kwamen de beste ideeën uit voort.

Uit dit traject, met Sonja als begeleider, heb ik mijn verhaal kunnen delen en op papier kunnen zetten.  Het was een pittig traject, maar ik had het voor geen goud willen missen. Dit traject met Sonja en haar fantastische team heeft mij inzicht gegeven in wie ik ben en waar ik naar toe wil als ondernemer. Wat ik het meest aan Sonja waardeer, is dat ze zegt waar het op staat (heel open en direct), ze denkt met je mee, is super snel en betrouwbaar!

Ik ben Sonja oprecht dankbaar! En trots op mijn website, want die heb ik nu!"

 

Roshni Bihari
Grow Silently