Over Reflectit en Sonja Schaap

Wie houdt jou als ondernemer een spiegel voor?

Welk beeld hebben jouw (toekomstige) klanten eigenlijk van jou en je bedrijf? Dat is best lastig in te schatten, zeker als je nog niet helemaal helder hebt wie jouw wensklant eigenlijk is. Want, wordt wie jij bent en wat je doet wel weerspiegeld in je communicatie?

Als ondernemer is het daarom prettig om iemand naast je te hebben staan die de juiste vragen stelt en je een spiegel voorhoudt. Een persoonlijke, duidelijke en betrokken communicatiepartner.

Reflectit | Sonja Schaap

Communicatie op de juiste manier inzetten

“Communicatie speelt al sinds mijn jeugd een belangrijke rol in mijn leven, zowel zakelijk als privè (je kunt je voorstellen dat communicatie in een ADHD-gezin als het mijne best belangrijk is).

Na jarenlang voor een woningcorporatie de communicatie te hebben verzorgd, bracht ik in 2005 mijn wens in vervulling om mijn eigen bedrijf te starten, met als doel ondernemers helpen hun communicatie te verbeteren en op de juiste manier in te zetten voor hun bedrijf.

Ik kreeg vanuit de woningcorporatie werk mee en pakte iedere communicatie-gerelateerde klus aan. Maar in 2009 droogden mijn netwerk èn de opdrachten op.

Mijn valkuil en die van veel ondernemers

Wat pijnlijke lessen en diverse trainingen verder, begon ik me te realiseren dat alleen goed in mijn vak zijn niet genoeg was. Ik schoot tekort als ondernemer. De belangrijkste les was dat ik mezelf en Reflectit beter moest profileren, beginnend bij de vraag: voor wie wil ik het verschil maken?

Zo besloot ik me te richten op twee soorten ondernemers: passievolle creatievelingen, met onuitputtelijke inspiratie maar zonder rode draad en structuur in hun communicatie – en gedreven vakspecialisten, die juist wel wat meer creativiteit en inspiratie kunnen gebruiken.

Door mijn eigen zoektocht begrijp ik heel goed waar zij tegenaanlopen, maar ook wat ze nodig hebben. En daar helpen mijn teamkanjers en ik ze stapsgewijs bij. Reflectit bloeit dankzij deze aanpak als nooit tevoren, dat gun ik iedere ondernemer."

Saskia Gras | klant Reflectit

Altijd ruimte voor vragen en feedback, een echte cocreatie!

Mijn eerste contact met Sonja was via een workshop van Sonja waarin ze helder uitlegde waar het om draait bij de juiste positionering. En wat daar voor nodig is. Mijn websitedomein had ik een half jaar eerder spontaan op ‘onder constructie’ gezet en het was er nooit van gekomen om aan de slag te gaan. Oorspronkelijke plan was om het zelf te doen; nieuwe huisstijl, website bouwen (hoe moeilijk kan het zijn), maar dat viel wel even tegen…..

Tijdens de workshop had ik de indruk dat Sonja heel doortastend is en snel door heeft wat iemand nodig heeft (en ook wat niet!). Dus ik ben ingestapt, omdat mijn gevoel zei dat ik dit moest doen en wat ben ik blij dat ik mijn hele positionering en professionalisering in de handen van Sonja en haar team heb gelegd! Vanaf dag 1 een hele heldere werkwijze van wat je kunt verwachten tot wat de resultaten zijn. Een echte cocreatie! Altijd ruimte voor vragen en feedback, je doet het samen en dat vond ik heel prettig.

Sonja zal aan mij geen makkelijke klant hebben gehad, want soms moest het van ver komen (lees: mij achter de broek aan zitten omdat ik blokkeerde). Wat ik vooraf nog niet wist, was dat ik op persoonlijk vlak nog wat zaken had op te lossen. Hier kwam ik op dag 1 al achter door een aantal heldere, maar voor mij ook confronterende vragen. Ik kreeg van Sonja de ruimte om eerst te werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling, waarna we weer door konden met de cocreatie.

En wauw….wat heeft dit tot een gaaf resultaat geleid. Werkelijk alles klopt en ik ben er super trots op!

Saskia Gras
Saskiagras.nl

Die vertaalslag maken naar goede communicatie is een uitdaging waar veel ondernemers moeite mee hebben. We ontwikkelden daarom een unieke methode; in cocreatie maak je samen met ons de communicatiepuzzel van jouw bedrijf in drie logische stappen compleet: positioneren, professionaliseren en profileren.

Krachtige communicatie begint altijd bij jouw unieke karakter en je passie voor je vak. Het is de basis voor jouw onderscheidend vermogen. Maar hoe zet je dan de stap naar goede communicatie? Daar komt namelijk best veel bij kijken, en natuurlijk heeft niemand verstand van alles.

Waarom wij geloven in cocreatie

Bij Reflectit geloven we in cocreatie: de kracht van samen doen. Ons team bestaat uit professionals, ieder met hun eigen specialisatie op communicatiegebied. Jouw passie, eigenheid en inhoudelijke kennis, gecombineerd met onze kennis van communicatie en gestructureerde aanpak is dè succesfactor die ervoor zorgt dat jij je wensklanten bereikt.

Spin in het web: Esther Hoppenbrouwers

Teamkanjer Esther is de spin in het web op het kantoor van Reflectit in Roosendaal. Esther is het aanspreekpunt voor onze klanten en teamkanjers, verleent ondersteunende communicatieservice en zorgt ervoor dat taken opgevolgd worden. Ook denkt ze mee met Sonja over de koers van Reflectit.

Reflectit | Esther Hoppenbrouwers