Professionalisering Marathonbaas

Reflectit biedt een uniek cocreatietraject aan voor ondernemers die graag zelf hun communicatie in willen richten, maar wel hulp willen om de juiste stappen te zetten. Samen met het team van Reflectit leggen zij die complete communicatiepuzzel in de juiste volgorde, passend bij het unieke karakter van hun bedrijf.

Teamkanjers die meewerken aan dit cocreatietraject zijn:

Compliment van de klant

Gerben Solleveld - Marathonbaas

“Keer op keer krijg ik te horen dat ik goed kan schrijven. Dus dacht ik dat het met mijn website wel goed zat. Totdat ik met Sonja in gesprek raakte. Natuurlijk, ze beaamde ook dat ik goed verhalen kon schrijven, maar een doelgroepgerichte website presenteren, vraagt andere schrijfvaardigheden dan die ik heb. Al na het eerste gesprek met Sonja had ik door: hier moet ik meer van weten.

Wat mij in dat eerste gesprek en gedurende de rest van het traject keer op keer duidelijk werd: niet ik, maar mijn ideale klant moet centraal te staan. Dat kletsverhaal over wie ik ben, welke cursussen ik allemaal heb gevolgd, hoe goed ik in mijn vakgebied ben, daar heeft een potentiële klant vrij weinig aan. Die is pas geholpen als zijn probleem wordt aangekaart en hij het idee krijgt dat ik de oplossing ben.

Sinds ik met het team van Reflectit aan de slag ben gegaan, draait het niet meer om mijn persoonlijk record dat ik heb gelopen op de marathon (ook leuk om te weten), maar om het helpen van wensklanten naar een persoonlijk record op de marathon. De vakkundige begeleiding van het team van Reflectit - workshops, presentaties en online hulp op afstand - heeft me bakken aan kennis en informatie opgeleverd. Ik heb geleerd hoe ik een goede website maak, wat goede teksten zijn, welke rol kleur speelt, hoe ik op zoek ga naar mijn ideale klant, de hele rambam bij elkaar.

Ik koos bewust voor een groepstraject. De voordelen ervan zijn dat je tegelijk met anderen kunt sparren en de ontwikkeling van anderen kunt zien. Daarnaast komen zij met vragen waar jij niet op was gekomen, die je wel weer verder helpen. Het resultaat: een website die er nog nooit zo mooi heeft uitgezien, terwijl ik vrijwel alles zelf heb gedaan. Maar als je de kennis niet in huis hebt... Dat heeft Reflectit wel en daar hebben Sonja en haar team mij enorm bij geholpen!”

Gerben Solleveld
Marathonbaas