Professionalisering Laan22

Als we die unieke positionering helder hebben voor onze klanten, wordt een professionele vertaalslag gemaakt naar alle communicatie. Reflectit werkt tijdens deze professionaliseringstrajecten in cocreatie met diverse communicatieprofessionals.

Het cocreatieteam voor de professionalisering van Laan22 bestond uit:

  • Bianca Gijsman | Boldgraphicdesign.nl - vormgeving
  • Lorenza Verbaten | Contexxtschrijver.nl - webteksten
  • Rob Lipsius (relatie klant) - fotografie
  • Sonja Schaap | Reflectit - webdesign, bouwen website, invulling website & projectcoördinatie
Laan22_Anne-Engelen

Reflectit is al jaren onze sparringpartner voor communicatie en zichtbaarheid. Ik stapte in het cocreatietraject en werd ondergedompeld in Sonja haar wereld van communicatie. Dankzij dit traject zag ik wat er al goed staat, waarin we nog konden verbeteren en welke resultaten mogelijk zijn. Met haar ervaring namen we enkele belangrijke beslissingen voor Laan22, namelijk vernieuwing van het logo, de huisstijl en onze website. Sonja en haar teamkanjers stonden aan onze zijde bij elke stap die we wilden nemen, geen vraag was hen teveel. 

Het logo en onze nieuwe huisstijl komt stilletjes aan helemaal tot leven en wauw, wat voelt dat goed! We krijgen complimenten van onze klanten en medewerkers, ze vertellen ons dat dit nieuwe logo warmte en rust uitstraalt. Meer kan je toch niet wensen?! 

Onze oud website miste persoonlijkheid en straalde niet uit waar we voor staan. Laan22 is opgestart door mijn vader en sinds kort ben ik erbij. Onze aanpak naar klanten toe is persoonlijk, bijna familiaal, terwijl onze oude website erg zakelijk oogde en een gezicht miste. 

Het team van Reflectit bracht de juiste woorden en beelden samen, gaf ons de nodige sturing om helder en duidelijk naar onze klanten te communiceren. Het resultaat is een website die past bij wie wij zijn, wat ons bedrijf wil uitstralen én nog belangrijker: het spreekt de klanten aan die wij willen, onze wensklanten. 

Wat ik extra fijn vind aan mijn ervaring met Reflectit, is dat Sonja en haar team erg veel kennis en expertise hebben en dit toch op een persoonlijke, heldere manier overbrengen. De beslissingen bleven steeds onze beslissingen, maar we kregen een spiegel. Ik denk nu veel meer vanuit de klant en dat brengt zoveel toegevoegde waarde. 

Ondernemers starten een bedrijf, hebben een doel voor ogen en varen een bepaalde koers. Dankzij dit traject heb ik beseft dat het een enorme meerwaarde is om af en toe te kijken of de koers die je vaart (en de communicatie) nog steeds past bij wat je voor ogen had. Af en toe moet je bijsturen om weer het juiste water te bevaren, in de juiste boot, met de juiste kapitein. 

Mijn conclusie na het traject? Het voelt terug goed, het klopt weer! 

Anne Engelen
Laan22

Quote_teken_paars