Complimenten van klanten waar we trots op zijn

Talia Latuhihin | klant Reflectit

Voor mij was het een no-brainer om in het cocreatietraject te stappen

Ik ben via een vriend, die ook een cocreatietraject heeft gevolgd, bij Reflectit terecht gekomen. Ik wilde ook mijn eigen onderneming starten, maar ik wist ook dat ik geen kaas had gegeten van wat er allemaal bij zou komen kijken. Een cocreatietraject met alle benodigde verschillende expertises die mij daarbij konden helpen, klonk daarom als muziek in mijn oren.

De introductieworkshop bevestigde voor mij wat ik zocht en ik kon me helemaal vinden in de directe, hands-on, no-nonsens stijl van Sonja. Voor mij een no-brainer om het cocreatietraject in te stappen.

Ik ben enorm blij met het de uitkomst van het gehele proces. De coaching en begeleiding hebben de helderheid gegeven om te weten wat mijn onderneming uniek maakt en hoe je je eigen onderneming kan laten bloeien. Daarbij is de vormgeving van het uiterlijk van mijn onderneming met behulp van alle expertises in het team een mooie basis waarop ik mijn onderneming kan bouwen.

Beide aspecten zijn enorm waardevol en daarom zou ik Reflectit ook van harte aanbevelen aan andere (startende) ondernemers.

Talia Latuhihin
TALIA.nl

Ik vind het echt een cadeau aan mezelf

Ergens als ondernemer kom je op dat punt dat je duidelijker naar buiten wil shinen. Juist op dat punt kom ik uit bij de introductieworkshop van Sonja, waarin zij precies op de pijnpunten drukt. Met die punten uit de workshop kan ik zeker aan de gang, maar ik weet van mezelf dat ik hier geen talent voor heb, dus ga ik na de koffiedate met Sonja voor het volledige cocreatietraject.

Daar heb ik geen seconde spijt van gehad. Samen aan de slag, door de pijnpunten heen, onder begeleiding van Sonja. Zij betrekt haar teamleden erbij daar waar nodig en bouwt mee aan je bedrijf door te laten zien hoe de buitenwereld naar jouw bedrijf kijkt.

De professionele manier waarop Sonja dit invult met twee volledig verzorgde workations, maakt het ook nog een cadeau aan jezelf. Het grootste voordeel is dat je even UIT je bedrijf AAN je bedrijf werkt. Zonder afleiding van alledag. Je wordt letterlijk weggestuurd met de opdracht het NU te doen. En dan gebeurt het ook. Heel veel geleerd, heel gezellig gehad met de andere ondernemers en hun uitdagingen, op de meest prachtige locatie van Brabant.

Dit traject is niet uit te drukken in geld en had me anders jaren gekost. Ik vind het echt een cadeau aan mezelf om mijn bedrijf nu zo weg te zetten en weet nu zeker dat iedere ondernemer een communicatiepartner nodig heeft.

Dank je wel Sonja en team van Reflectit!

Suzanne Broers
Moestuinieren met Suus

Suzanne Broers | klant Reflectit
Gonnie Bax | klant Reflectit

Door dit traject kan ik mij nu onderscheidend gaan profileren

Dat was de vraag die Sonja mij begin 2022 stelde. Is het zakelijke fotografie, zoals profielfoto’s en content voor social media? Of particuliere fotografie, zoals families, baby’s en trouwerijen? En we begrijpen allemaal dat er geld verdiend moet worden, maar ga nu eerst eens op zoek naar waar JIJ nu echt blij van wordt. Honderd vragen in mijn hoofd, maar uiteindelijk ben ik de reis gestart. Contentfoto’s voor social media, diploma-uitreikingen op middelbare scholen, zakelijke profielfoto’s, evenementen, Stichting Knuffeldier, Stichting Still, Project Zenna, bruiloften, projecten op basisscholen, familieportretten, afscheid en uitvaart, en nog veel meer. Tijdens al de projecten stelde ik mezelf steeds de vraag: werd ik hier blij van?

De rode lijn van al deze fotoshoots was dat ik energie krijg van emotie, koppen. Zowel zakelijk als privè. Nog steeds was dit niet het antwoord op de vraag van Sonja… maar het kwartje viel niet. Wat ik wel wist, is dat ik mijn fotografie serieus op de kaart wilde gaan zetten. Er zijn al zoveel fotografen, wat bied ik dan wat een ander niet heeft? Ben ik wel goed genoeg? Bla bla bla… veel onzekerheden. Maar ik heb een droom en deze wil ik niet loslaten, maar wat kon ik moeilijk antwoord geven op die ogenschijnlijk simpele vraag.

Ondertussen bleef ik fotograferen en onderzoeken. Tot Sonja begin van de zomer 2022 met de vraag kwam of ik misschien interesse had om deel te nemen aan haar cocreatie groepstraject (Positioneren – Professionaliseren - Profileren). Je ideeën uitwerken, met feedback van de andere deelnemers en onder begeleiding van Sonja. Hoe blij word je hiervan!
Tijdens stap 1: positioneren viel voor mij het kwartje: ik word blij van emoties. Ik hou van emoties, echtheid, niet geposeerd, spontaan. En dat ik iets heb met koppen ;-). Sonja had dit al veel eerder opgemerkt en het domein emotiefotograaf.nl al vastgelegd. Helemaal blij en super verrast was ik met die naam ‘emotiefotograaf’, waarmee alles op zijn plek viel. Doordat die eerste stap helder was, kon stap 2: professionaliseren eenvoudig worden gemaakt. Mijn huisstijl en website staan en geven duidelijk aan waar Gonnie Bax emotiefotograaf voor staat.

Echt supertrots en zo blij en dankbaar dat ik samen met het team van Reflectit deze eerste stappen van het ondernemerschap heb mogen maken. Je kunt van alles in de bekende Ikea-kast zetten, maar mede door dit traject kan ik mij nu onderscheidend gaan profileren. 

Gonnie Bax
Emotiefotograaf.nl

Het was een pittig traject, maar ik had het voor geen goud willen missen

Ik had mijn opleiding afgerond en was klaar om te gaan ondernemen. Ik had nog geen website. Deze wilde ik wel, maar ik had net een investering gedaan om mijn onderneming een boost te geven. Hier werd mij verteld ‘’begin maar gewoon, een website is nog niet zo belangrijk’’. Ik dacht dat ik goed bezig was, maar mijn cliënten bleven weg. Wat deed ik niet goed? Hoe zorg ik ervoor dat ik zichtbaar ben?

Op advies van een goede vriend, heb ik contact opgenomen met Sonja. Een introductieworkshop volgde na ons contact. Tijdens de introductieworkshop viel het kwartje bij mij.  Met duidelijke taal en structuur raakte Sonja de juiste snaar bij mij.

Dit ervaarde ik als positief en ik koos voor het cocreatietraject van Reflectit. Een groepstraject met nog twee andere ondernemers volgde. Wij zaten allemaal in hetzelfde schuitje, waardoor wij elkaar konden helpen, maar ook sparren met elkaar. Hier kwamen de beste ideeën uit voort.

Uit dit traject, met Sonja als begeleider, heb ik mijn verhaal kunnen delen en op papier kunnen zetten.  Het was een pittig traject, maar ik had het voor geen goud willen missen. Dit traject met Sonja en haar fantastische team heeft mij inzicht gegeven in wie ik ben en waar ik naar toe wil als ondernemer. Wat ik het meest aan Sonja waardeer, is dat ze zegt waar het op staat (heel open en direct), ze denkt met je mee, is super snel en betrouwbaar!

Ik ben Sonja oprecht dankbaar! En trots op mijn website, want die heb ik nu!

Roshni Bihari
Grow Silently

Grow Silently | Roshni Bihari
Karin Bezemer

Reflectit ondersteunde dit proces en maakte mijn wensen concreet

Ruim vijf jaar nadat Reflectit voor mij mijn eerste website bouwde, is het tijd voor een volgende stap. 

Veel ouders en kinderen weten de weg naar mijn praktijk inmiddels te vinden. Ook scholen vragen mij om coachtrajecten aan te bieden binnen hun eigen setting, individueel of in kleine groepjes. En na zo veel jaren coachen heb ik mijn eigen methode ontwikkeld: ViaCrea. Tijdens een mooie basiscursus krijgen professionals die werken met kinderen op school, als therapeut of in de zorg de tools aangereikt om creatieve communicatie in te zetten in hun praktijk. Op studiedagen van scholen, coaches en therapeuten vertel ik ook graag over het belang en de kracht van creatieve communicatie. Eèn van de tools die ik gebruik zijn emotiekaartjes. Afgelopen jaar heb ik mijn eigen set ontwikkeld.

Alles wat ik doe en deed gaat in overleg met Reflectit. Sonja en haar geweldige team ondersteunen en stimuleren mij om mij als zelfstandige verder te ontwikkelen. Dat is voor mij èèn grote ontdekkingstocht!

We voelden allemaal dat het tijd werd voor een volgende stap. Reflectit ondersteunde dit proces en maakte mijn wensen concreet. Verder onder mijn eigen naam, met een nieuwe website en een aanbod dat gericht is op volwassenen en kindprofessionals. Ik ben er blij mee!

Karin Bezemer
KarinBezemer.nl

Betrouwbaar, snel, gestructureerd en praktisch

Toen we de plannen hadden om onze groentewinkel uit te breiden met een professionele keuken, betekende dat dat ook onze website eens goed onder de loep genomen moest worden. Ik raakte het spoor een beetje bijster hoe ik dit duidelijk naar onze (potentiële) klanten moest gaan communiceren. Omdat ik Sonja privè al kende en goede verhalen had gehoord over haar werk, ben ik met haar gaan praten.

Wat ik aan Sonja erg waardeer, en wat ik bij mezelf wel eens mis, is haar gestructureerde manier van denken. We zijn begonnen bij het begin. We zijn een hele dag gaan zitten om vragen te beantwoorden als: Wie is Boer, wat voor bedrijf zijn wij, wat is ons doel,  wat willen we uitstralen, wat bieden we aan, wie zijn onze klanten? De uitkomsten van dit gesprek heeft Sonja heel helder voor me op papier gezet, waardoor voor mij de stukjes op zijn plaats vielen.
Het bleek efficiënter om een nieuwe site te maken dan de huidige aan te passen. Vanuit dit startpunt is Sonja een schema gaan maken voor onze nieuwe website. Daar waar ik altijd veel uitzonderingen, andere mogelijkheden en mitsen en maren zie, stelde Sonja voor mij de grenzen. We hebben regelmatig bij elkaar gezeten en contact gehad terwijl we aan de site werkten. Veel input moest natuurlijk van ons komen en we kregen duidelijke instructies wat van ons verwacht werd. Soms op papier, soms met instructiefilmpjes. De lijntjes waren kort en het fijne is dat Sonja ons directe aanspreekpunt is en het dan verder snel regelt met haar team. 

Het is een hele bevalling geweest maar ik ben ontzettend trots op het eindresultaat. Een sprankelende site met veel informatie waar je toch snel kunt vinden wat je zoekt. Gezellig en hip. Precies wat we uit willen stralen. Ik krijg dan ook veel complimenten, zowel van particuliere als van zakelijke klanten. 

Mijn kernwoorden voor Sonja en Reflectit?  Betrouwbaar, snel, gestructureerd en praktisch. Een dikke aanbeveling dus!

Mariëlle van Overveld
Boer winkel van het land

Mariëlle van Overveld | Boer winkel van het land
Joseph Oubelkas | spreker en auteur

Wat ik het meest waardeer, is dat ze ècht doet wat ze zegt

Sonja en ik kennen elkaar al vanaf het begin dat ik actief ben als spreker. Vanaf het eerste moment hadden we een leuke klik samen. Ik hou van de directe en oprechte manier van communiceren van Sonja en de gedrevenheid waarmee ze invulling geeft aan haar passie.

Toen ik begin 2018 door Sonja werd benaderd om te spreken op haar boekevent, hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Het was een echt een bijzonder boekevent en ik ben dankbaar dat ik daar een mooie bijdrage aan heb mogen leveren.

Tijdens dat boekevent kwam ook mijn website ter sprake. Iets waar ik nooit voldoende aandacht aan had besteed en die dus ook niet voldeed aan de eisen van vandaag de dag. Misschien categorie luxe problemen voor mij, maar Sonja wist mij toch te overtuigen dat ook voor mij een goede en professionele website een positieve bijdrage zou leveren aan mijn profilering. We spraken af dat we daar samen naar gingen kijken.

En dat hebben we de afgelopen maanden gedaan. De samenwerking met Sonja Schaap is top verlopen. Wat ik het meest waardeer, is dat ze ècht doet wat ze zegt. Sonja is open en heel direct (daar moet je tegen kunnen, maar ik hou daarvan!). Ze denkt mee met korte lijnen, voert alles direct uit, met maar èèn doel: om jou zo goed mogelijk en passend bij jouw karakter te profileren.

Ik ben haar oprecht dankbaar en ben supertrots op mijn nieuwe website!

Joseph Oubelkas
JosephOubelkas.nl

Deze expeditie met Sonja en haar team heeft mij meer inzicht gegeven in waar ik naar toe wil als ondernemer

In het voorjaar van 2019 heb ik de stap gezet om ondernemer te worden. Ik had daar erg veel zin in! De klanten die bij mij kwamen waren erg enthousiast met wat ik voor hen kon betekenen. Regelmatig werd gevraagd of ik ook een website had, zodat ze mensen door konden verwijzen. Maar die had ik nog niet. Dat heeft mij wel aan het denken gezet en uiteindelijk besloot ik dat ik graag een website wilde, maar ik wilde dit wel professioneel aanpakken. Maar waar begin je dan? Wat is belangrijk? En welke software kies ik? Ik had een heleboel vragen, maar eigenlijk geen antwoorden.

Mijn vriendin - die eerder een traject bij Sonja heeft gedaan - zei: “Je moet naar Sonja gaan. Zij geeft jou structuur en dat is precies wat jij nog hebt.” Dat advies heb ik opgevolgd en mijn eerste ervaring met Sonja was dat ze gelijk ‘to the point’ kwam en mij aan het denken heeft gezet. Dit ervaarde ik als positief, want ik hou daarvan en had dat ook nodig. Door deze ervaring ging ik het cocreatietraject van Reflectit volgen. Dit is een groepstraject met nog 3 andere ondernemers en wat ik hier positief aan vond, was dat wij allemaal in het zelfde schuitje zaten en elkaar konden helpen met creatieve ideeën.

Sonja was tijdens dit traject ‘mijn expeditiebegeleider’. Want dat was het voor mij, een mooie expeditie. Sonja stuurde mij in de juiste richting naar de top van mijn berg. Deze expeditie met Sonja en haar team heeft mij meer inzicht gegeven in waar ik naar toe wil als ondernemer en hoe ik mezelf met People ProVit wil positioneren en profileren in de (online) wereld. Met als resultaat o.a. een website waar ik erg trots op ben!

Wil je als ondernemer onderscheidend zijn? Hou je van duidelijke en eerlijke communicatie? Ga je voor resultaat? Maar zoek je vooral naar iemand die betrokken is in jouw proces en ontwikkeling? Dan MOET je bij Sonja Schaap van Reflectit zijn! Sonja en team: bedankt voor deze mooie ondernemersreis!

Court Cameron
People Provit

Court Cameron - People Provit | klant Reflectit
Anne Engelen - Laan22 | klant Reflectit

Dankzij dit traject zag ik wat er al goed staat, waarin we nog konden verbeteren en welke resultaten mogelijk zijn

Reflectit is al jaren onze sparringpartner voor communicatie en zichtbaarheid. Ik stapte in het cocreatietraject en werd ondergedompeld in Sonja haar wereld van communicatie. Dankzij dit traject zag ik wat er al goed staat, waarin we nog konden verbeteren en welke resultaten mogelijk zijn. Met haar ervaring namen we enkele belangrijke beslissingen voor Laan22, namelijk vernieuwing van het logo, de huisstijl en onze website. Sonja en haar teamkanjers stonden aan onze zijde bij elke stap die we wilden nemen, geen vraag was hen teveel. 

Het team van Reflectit bracht de juiste woorden en beelden samen en gaf ons de nodige sturing om helder en duidelijk naar onze klanten te communiceren. Het resultaat is een website die past bij wie wij zijn, wat ons bedrijf wil uitstralen én nog belangrijker: het spreekt de klanten aan die wij willen, onze wensklanten.
Het logo en onze nieuwe huisstijl komt stilletjes aan helemaal tot leven en wauw, wat voelt dat goed! We krijgen complimenten van onze klanten en medewerkers, ze vertellen ons dat dit nieuwe logo warmte en rust uitstraalt. Meer kan je toch niet wensen?! 

Wat ik extra fijn vind aan mijn ervaring met Reflectit, is dat Sonja en haar team erg veel kennis en expertise hebben en dit toch op een persoonlijke, heldere manier overbrengen. De beslissingen bleven steeds onze beslissingen, maar we kregen een spiegel. Ik denk nu veel meer vanuit de klant en dat brengt zoveel toegevoegde waarde.
Dankzij dit traject besefte ik dat het een enorme meerwaarde is om af en toe te kijken of de koers die je vaart (en de communicatie) nog steeds past bij wat je voor ogen had. Af en toe moet je bijsturen om weer het juiste water te bevaren, in de juiste boot, met de juiste kapitein. Mijn conclusie na het traject? Het voelt terug goed, het klopt weer! 

Anne Engelen
Laan22

Sonja heeft ons van begin af aan gedwongen met de blik van de onwetende klant naar onszelf te kijken

Ik leerde Sonja kennen bij een netwerkclub. Al snel kwam ik erachter dat Sonja van aanpakken houdt en open en duidelijk communiceert. In het verleden heb ik talloze marketeers en websitebouwers leren kennen die zeiden dat zij een heel andere werkwijze hadden dan hun ‘collega-cowboys’ die alleen maar gouden bergen beloofden die ze niet waar konden maken. Ik zal er niet om heen draaien: ik wilde zo’n frisse enthousiaste jonge hond (die het allemaal anders deed) graag geloven. Toch werd ik elke keer weer teleurgesteld, omdat de nieuwe website (en daarbij behorende Google Adwords campagne) nauwelijks tot aansprekende resultaten leidden.

Met Sonja leek het van begin af aan een heel andere kant op te gaan en zo is het in de praktijk ook gegaan. Sonja heeft ons van begin af aan gedwongen met de blik van de onwetende klant naar onszelf te kijken. Niks was meer vanzelfsprekend. Al onze teksten moesten eenvoudiger, duidelijker en leesvriendelijker. “Kom naar buiten, laat jezelf zien en vertel wat je doet!” Is het credo van Sonja. Dat credo is ook terug te zien op onze nieuwe website die onlangs is gelanceerd. Het resultaat is samen te vatten in een woord: geweldig!

Door Sonja zijn we heel anders gaan kijken naar het fenomeen website. Niet meer als een noodzakelijk kwaad, maar veel meer als het visitekaartje van je kantoor. Als een uithangbord dat weerspiegelt waar je voor staat als kantoor. En last but not at least maakte Sonja duidelijk: de website is geen verzameling foto’s en teksten, maar een levendige digitale versie van je fysieke kantoor die continue in beweging moet zijn door een stroom van nieuwe blogs en vlogs, in combinatie met social media. 

Daarom zijn we zo blij met Sonja. Niet alleen door de prachtige website, maar ook omdat ze ons scherp gaat houden om de website levendig en vernieuwend te houden en onszelf goed te profileren.

Joep van den Brekel
Van den Brekel Notariaat

VandenBrekelNotariaat - Joep van den Brekel
Peter van der Puyl - No Corners

Reflectit is een fijne sparringpartner om regelmatig samen kritisch naar mijn bedrijf te kijken

Als onafhankelijk ICT-adviseur is het erg belangrijk om goed en duidelijk met (potentiële) klanten te communiceren. Belangrijk in de boodschap van No Corners is dat er uitsluitend adviezen worden gegeven en er geen concurrentie is met bestaande ICT-leveranciers. Verder is het erg belangrijk dat een potentiële relatie het voordeel ziet van het inwinnen van goede en onafhankelijke adviezen op het gebied van ICT. Naast ICT-kennis heeft No Corners een behoorlijke marketingkennis in huis. Waarom dan toch gebruik maken van de kennis van Reflectit?
 
Een boodschap duidelijk maken blijkt in de praktijk nog helemaal niet zo eenvoudig. Hoe doe je dat en dan ook nog bij voorkeur eenduidig? De mogelijkheden om met potentiële relaties te communiceren zijn enorm. Van de traditionele kanalen tot de online sociale media. Hier komt de toegevoegde waarde van Reflectit naar boven. Reflectit begrijpt wat No Corners wil uitdragen. Op een goede, gestructureerde manier word ik bijgestaan om alle verschillende communicatiekanalen optimaal te benutten. Maar ook belangrijke zaken als een goede huisstijl, het inrichten en beheren van sociale media en het goed opzetten en onderhouden van een website zijn bij Reflectit in goede handen. Tevens beschikt Reflectit over een goed netwerk om ook de benodigde praktische ondersteuning te bieden.
 
Reflectit is een fijne sparringpartner om regelmatig samen kritisch naar mijn bedrijf te kijken. Voor mij is de samenwerking met Reflectit een van de succesfactoren van No Corners.

Peter van der Puyl
No Corners | De ICT Adviseur

Eindelijk iemand die met mij 'meebeweegt' en niet 'n bedrijf waar je in een standaard programma meedraait

Voor een nieuwe specialistische kant van mijn werk was ik al een tijdje op zoek naar een geschikte communicatiepartner om een nieuwe website te bouwen en via via werd mij Reflectit voorgesteld. Aangezien ik al zo’n 30 jaar in 'de zakenwereld' meeloop, heb ik ook al veel verschillende bedrijven op gebied van communicatie meegemaakt en helaas nog niet eerder naar echte tevredenheid. Ik weet het, ik ben namelijk nogal kritisch.

Ik stapte dan ook met enige scepsis bij Sonja het kantoor binnen. Maar die scepsis was snel verdwenen. Eindelijk iemand die met mij 'meebeweegt' en niet ’n bedrijf waar je in een standaard programma meedraait. Zorgvuldig werd een tekstschrijver gekozen, iemand die mij 'zou verstaan'. Ook dat was een juiste keuze en het werd ’n aangenaam en leuk gesprek met Tanja Wempe, die mijn verhaal perfect heeft vertaald voor de website. 

Ik ben echt erg blij met het resultaat, de samenwerking en snelheid en zie de website pas als een begin van een fijne samenwerking. Mijn advies: Neem contact op met Reflectit als je ’n goeie, betrouwbare en meedenkende partner op communicatiegebied zoekt. Overtuig jezelf maar op CoenvanRooij.nl. 

Bedankt Sonja en team! Topwerk!

Coen van Rooij
CoenvanRooij.nl

Coen van Rooij | klant Reflectit