Professionalisering Business ProVit

Reflectit coördineert alle professionaliseringtrajecten en biedt communicatieservice gedurende het traject. Het cocreatieteam voor Business ProVit bestond naast Reflectit uit:

Compliment van de klant

Ingrid Zijlmans | Business ProVit"Ik vertelde Marieke van Nispen enthousiast mijn plannen voor een eigen bedrijf en vroeg haar welke stappen ik moest zetten om dit ook op een goede manier te gaan communiceren naar mijn klanten. Het stellige antwoord van Marieke was: Dan moet je bij Sonja zijn!

Ik heb kort daarna kennis gemaakt met Sonja en er was direct een klik. We hadden een heel leuk gesprek, begrip, duidelijk, eerlijk, positief en humor! Wat voor mij de doorslag heeft gegeven om met Sonja te werken, is dat zij zo’n duidelijk verhaal heeft en dat zij een onwijs leuke en professionele vakvrouw is. Het werd mij in èèn gesprek precies duidelijk hoe ze mij kon helpen, welke stappen we gingen zetten en wat het mij ging brengen. Dat wil ik ook, dacht ik. Ik wil mijn visie en aanpak ook zo kunnen vertellen tegen mijn klanten, want ik geloof dat dat werkt.

Tijdens de VIP Positioneringssessie heeft Sonja mij enorm geholpen om van al mijn creatieve ideeën een duidelijk verhaal te maken. Keuzes maken en taalgebruik zijn zaken waar we echt bij stil gestaan hebben. Ik was me niet bewust van de corporate woorden die voor mij zo duidelijk zijn en waar mijn klanten helemaal niet op zitten te wachten. Het maakte me enorm bewust en dat is wat ze mij beloofd had, duidelijk en eerlijk!

Na deze sessie hebben Sonja en haar team mijn ideeën vertaald naar huisstijl, beeldmateriaal, website en social media. Ik kan alleen maar zeggen: Wat een topteam! Tegen niemand hoefde ik mijn verhaal nog eens te vertellen, ze wisten allemaal wie ik ben en wat ik wilde. Natuurlijk had ik ook de ruimte om mijn ideeën in te brengen. En zo is een cocreatie geworden die bij mij past, die van mij is en tot stand is gekomen door te werken met mensen met verstand van zaken.

In de VIP sessie profileren hebben we uitgebreid gesproken over de verschillende mogelijkheden en tools en wat wel en niet passend of handig is voor mijn bedrijf. Iedere keer weet Sonja duidelijk te vertellen en uit te leggen wat wel werkt, wat niet werkt en waarom. Ze heeft me ook hier weer echt andere inzichten gegeven, waardoor ik andere keuzes heb gemaakt.

Ondertussen is alles klaar! We gaan nog aan de slag met de inrichting van de profileringtools die ik gekozen heb. En ook daar kijk ik weer met veel plezier naar uit. Ik weet gewoon dat ik ook daar weer veel ga leren en nieuwe inzichten krijg.

Het moment dat de website live ging was magisch! Zo trots op het resultaat en zo blij met de manier waarop we dit samen bereikt hebben. En de eerste reacties: Je website, zo professioneel en helemaal jou. Super duidelijk! Wat een mooi logo! 

Ook als starter is het zo enorm belangrijk jezelf op de juiste manier te positioneren en op een professionele manier te profileren! Hoe word je anders zichtbaar voor jouw doelgroep? Ik wil iedere serieuze ondernemer dan ook aanraden om met Sonja en haar team te werken."

Ingrid Zijlmans
Business ProVit