Professionalisering Boer winkel van het land

Als we die unieke positionering helder hebben voor onze klanten, wordt een professionele vertaalslag gemaakt naar alle communicatie. Reflectit werkt tijdens deze professionaliseringstrajecten in cocreatie met diverse communicatieprofessionals.

Het cocreatieteam voor de professionalisering van Boer, winkel van het land bestond uit:

  • Meike van Dorst | De Verfraaiing.nl - webteksten
  • Wendie Huis in 't Veld (oud teamlid) - basisinstallatie website en bouwen webwinkel
  • Koen Mol | fotografie (relatie klant)
  • Sanne Danen & Paul van Overveld | Boer - invullen webwinkel
  • Sonja Schaap | Reflectit - webdesign, bouwen en invulling website & projectcoördinatie
Mariëlle van Overveld | Boer winkel van het land

Toen we de plannen hadden om onze groentewinkel uit te breiden met een professionele keuken, betekende dat dat ook onze website eens goed onder de loep genomen moest worden. Omdat we zoveel verschillende activiteiten gaan ondernemen (fysieke winkel, webwinkel, werkfruit, catering, workshops, eigenbereide producten) raakte ik het spoor een beetje bijster hoe ik dit duidelijk naar onze (potentiële) klanten moest gaan communiceren. Omdat ik Sonja privè al kende en goede verhalen had gehoord over haar werk, ben ik met haar gaan praten.

Wat ik aan Sonja erg waardeer, en wat ik bij mezelf wel eens mis, is haar gestructureerde manier van denken. We zijn begonnen bij het begin. We zijn een hele dag gaan zitten om vragen te beantwoorden als: Wie is Boer, wat voor bedrijf zijn wij, wat is ons doel,  wat willen we uitstralen, wat bieden we aan, wie zijn onze klanten? De uitkomsten van dit gesprek heeft Sonja heel helder voor me op papier gezet, waardoor voor mij de stukjes op zijn plaats vielen. 

Het bleek efficiënter om een hele nieuwe site te gaan maken dan de huidige aan te passen. Vanuit dit startpunt is Sonja een schema gaan maken voor onze nieuwe website. Daar waar ik altijd veel uitzonderingen, andere mogelijkheden en mitsen en maren zie, stelde Sonja voor mij de grenzen. Dit biedt je aan, dit zijn je klanten en die moet je bereiken.

We hebben regelmatig bij elkaar gezeten en nog meer e-mail en telefonisch contact gehad tijdens de periode dat we aan de site werkten. Veel input moest natuurlijk van ons komen en we kregen duidelijke instructies wat van ons verwacht werd. Soms op papier, soms met instructiefilmpjes.

Na het online gaan van de site kwamen er nog wat puntjes op de i (dat heb je altijd), maar de lijntjes waren kort en het fijne is dat Sonja ons directe aanspreekpunt is en het dan verder snel regelt met haar team. 

Het is een hele bevalling geweest maar ik ben ontzettend trots op het eindresultaat. Een sprankelende site met veel informatie waar je toch snel kunt vinden wat je zoekt. Gezellig en hip. Precies wat we uit willen stralen. Ik krijg dan ook veel complimenten, zowel van particuliere als van zakelijke klanten.

Ik heb Sonja gevraagd om regelmatig met me te kijken naar de site. Hoe vindbaar zijn we, posten we nog steeds op de goede manier of is er verbetering nodig. Een site is geen statisch iets. Daar moet je constant mee aan de gang zijn. Voor mij zijn veel online marketing termen 'abracadabra’, ik werk meer vanuit mijn onderbuikgevoel dan dat ik efficiënt kijk naar het resultaat. Ik vind het fijn dat Sonja mij hierin blijft ondersteunen.

Mijn kernwoorden voor Sonja en Reflectit?  Betrouwbaar, snel, gestructureerd en praktisch. Een dikke aanbeveling dus!

Mariëlle van Overveld
Boer, winkel van het land

Quote_teken_paars