Boer | klant Reflectit

Het traject van Boer winkel van het land

Mariëlle van Overveld van Boer winkel van het land kwam met een positioneringvraagstuk bij Reflectit. Boer is al jarenlang een begrip in de regio als aanbieder van verse producten van regionale telers, maar er kwam een prachtige keuken bij met een mooi aanbod qua workshops gezond en lekker koken. Er was dus een herpositionering nodig.

Vervolgens hebben we met de teamkanjers van Reflectit een professionaliseringslag gemaakt, door deze positionering te vertalen naar een nieuwe, frisse website met overzichtelijk aanbod. Ook hebben we een flinke slag gemaakt met de webwinkel door alle producten in kaart te brengen, deze te rubriceren, structuur aan te brengen en van alle producten nieuwe foto's te maken.

Voor de profilering heeft Boer winkel van het land een flexibel Partnerschap met Reflectit, wat inhoudt dat we vraagbaak zijn voor vragen rondom de website of webwinkel. Tevens ondersteunen we bij communicatie- of profileringvraagstukken die spelen voor Boer, waar ons advies of onze inbreng gewenst is.

Bekijk hieronder het oude en nieuwe spiegelbeeld van Boer winkel van het land en lees hoe Mariëlle de samenwerking met Reflectit heeft ervaren.

Mariëlle van Overveld | Boer winkel van het land

Betrouwbaar, snel, gestructureerd en praktisch

Toen we de plannen hadden om onze groentewinkel uit te breiden met een professionele keuken, betekende dat dat ook onze website eens goed onder de loep genomen moest worden. Omdat we zoveel verschillende activiteiten gaan ondernemen (fysieke winkel, webwinkel, werkfruit, catering, workshops, eigenbereide producten) raakte ik het spoor een beetje bijster hoe ik dit duidelijk naar onze (potentiële) klanten moest gaan communiceren. Omdat ik Sonja privè al kende en goede verhalen had gehoord over haar werk, ben ik met haar gaan praten.

Wat ik aan Sonja erg waardeer, en wat ik bij mezelf wel eens mis, is haar gestructureerde manier van denken. We zijn begonnen bij het begin. We zijn een hele dag gaan zitten om vragen te beantwoorden als: Wie is Boer, wat voor bedrijf zijn wij, wat is ons doel,  wat willen we uitstralen, wat bieden we aan, wie zijn onze klanten? De uitkomsten van dit gesprek heeft Sonja heel helder voor me op papier gezet, waardoor voor mij de stukjes op zijn plaats vielen. 

Het bleek efficiënter om een hele nieuwe site te gaan maken dan de huidige aan te passen. Vanuit dit startpunt is Sonja een schema gaan maken voor onze nieuwe website. Daar waar ik altijd veel uitzonderingen, andere mogelijkheden en mitsen en maren zie, stelde Sonja voor mij de grenzen. Dit biedt je aan, dit zijn je klanten en die moet je bereiken.

We hebben regelmatig bij elkaar gezeten en nog meer e-mail en telefonisch contact gehad tijdens de periode dat we aan de site werkten. Veel input moest natuurlijk van ons komen en we kregen duidelijke instructies wat van ons verwacht werd. Soms op papier, soms met instructiefilmpjes.

Na het online gaan van de site kwamen er nog wat puntjes op de i (dat heb je altijd), maar de lijntjes waren kort en het fijne is dat Sonja ons directe aanspreekpunt is en het dan verder snel regelt met haar team. 

Het is een hele bevalling geweest maar ik ben ontzettend trots op het eindresultaat. Een sprankelende site met veel informatie waar je toch snel kunt vinden wat je zoekt. Gezellig en hip. Precies wat we uit willen stralen. Ik krijg dan ook veel complimenten, zowel van particuliere als van zakelijke klanten.

Ik heb Sonja gevraagd om regelmatig met me te kijken naar de site. Hoe vindbaar zijn we, posten we nog steeds op de goede manier of is er verbetering nodig. Een site is geen statisch iets. Daar moet je constant mee aan de gang zijn. Voor mij zijn veel online marketing termen 'abracadabra’, ik werk meer vanuit mijn onderbuikgevoel dan dat ik efficiënt kijk naar het resultaat. Ik vind het fijn dat Sonja mij hierin blijft ondersteunen.

Mijn kernwoorden voor Sonja en Reflectit?  Betrouwbaar, snel, gestructureerd en praktisch. Een dikke aanbeveling dus!

Mariëlle van Overveld
Boer, winkel van het land