Professionalisering Anemoon Langenhoff

Reflectit biedt een uniek cocreatietraject aan voor ondernemers die graag zelf hun communicatie in willen richten, maar wel hulp willen om de juiste stappen te zetten. Samen met het team van Reflectit leggen zij die complete communicatiepuzzel in de juiste volgorde, passend bij het unieke karakter van hun bedrijf.

Bekijk hieronder het resultaat van het traject van Anemoon Langenhoff, die in de najaar van 2020 deelnam aan het cocreatie groepstraject.

Anemoon-Langenhoff - profielfoto

Ik belandde bij Sonja voor training en persoonlijk advies als theaterdocent bij Preau. Sonja ontdekte dat ik geen website had en bovendien heel verschillende dingen doe: ik presenteer en ben dagvoorzitter, ik interview en schrijf en ik ben regisseur en docent voor theatermakers. Hoe is dat onderling verbonden en hoe presenteer ik dat helder en aantrekkelijk voor mijn wensklanten? Wie zijn mijn wensklanten eigenlijk?

Ik nam al sinds mijn theateropleiding iedere klus aan en was daar flink burn-out van geweest. De gekste dingen had ik gedaan, en vaak tegen een tarief dat ver onder de waarde van mij opleiding en ervaring lag. Aangezien ik al jaren een website wilde bouwen maar als creatief alfamens geen idee had hoe ik dat aan moest pakken, koos ik voor Sonja’s cocreatietraject.

Door Sonja’s heldere vragen en opdrachten ontdekte ik mijn kernwaarden en –kwaliteiten, mijn wensklant, mijn missie en mijn visie. Zo vond ik de grond onder al mijn activiteiten: ‘Wat is jouw verhaal?’. Daarnaar ga ik op zoek ‘met hoofd, hart en humor’, voor organisaties en particulieren met een menselijke en/of maatschappelijke betrokkenheid. Dat maakt mij uniek. Ik ontdekte zelfs een onderliggend stappenplan dat ik gebruik. Dat heb ik nu helder in beeld. Met goede adviezen ben ik tot teksten en vormgeving gekomen die mij heel goed presenteren en helder en aantrekkelijk zijn voor mijn wensklant. De website oogt als een prachtige etalage, die met trots de kwaliteit van de winkel zichtbaar maakt. Mijn visitekaartje is een kunstwerkje. Ook leerde Sonja me hoe ik me zakelijk kan profileren op social media, ze gaf vele handvatten die ik nog volop aan het ontdekken ben.

Voor mij was het traject een grote professionaliseringsslag. Al heb ik de afgelopen 27 jaar zelden zonder werk gezeten: ik weet nu wat ik echt wil, waar ik goed in ben, èn wat ik waard ben! Sonja heeft me gespiegeld, gevoed en in mijn kracht gezet en dat op een hele prettige, betrokken manier. Mèt humor!

Anemoon Langenhoff
Anemoonlangenhoff.nl

Quote_teken_paars