Reflectit helpt jouw bedrijf van een onderscheidende positionering naar een succesvolle profilering, met communicatie als belangrijkste succesfactor!

Klanten over Reflectit als communicatiepartner

Een selectie uit de complimenten waar we trots op zijn

Joseph Oubelkas | Reflectit"Sonja en ik kennen elkaar al vanaf het begin dat ik actief ben als spreker. Vanaf het eerste moment hadden we een leuke klik samen. Ik hou van de directe en oprechte manier van communiceren van Sonja en de gedrevenheid waarmee ze invulling geeft aan haar passie.

Toen ik begin 2018 door Sonja werd benaderd om te spreken op haar boekevent, hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Het was een echt een bijzonder boekevent en ik ben dankbaar dat ik daar een mooie bijdrage aan heb mogen leveren.

Tijdens dat boekevent kwam ook mijn website ter sprake. Iets waar ik nooit voldoende aandacht aan had besteed en die dus ook niet voldeed aan de eisen van vandaag de dag. Misschien categorie luxe problemen voor mij, maar Sonja wist mij toch te overtuigen dat ook voor mij een goede en professionele website een positieve bijdrage zou leveren aan mijn profilering. We spraken af dat we daar samen naar gingen kijken.

En dat hebben we de afgelopen maanden gedaan. De samenwerking met Sonja Schaap is top verlopen. Wat ik het meest waardeer, is dat ze ècht doet wat ze zegt. Sonja is open en heel direct (daar moet je tegen kunnen, maar ik hou daarvan!). Ze denkt mee met korte lijnen, voert alles direct uit, met maar èèn doel: om jou zo goed mogelijk en passend bij jouw karakter te profileren.

Ik ben haar oprecht dankbaar en ben supertrots op mijn nieuwe website!"

Joseph Oubelkas
JosephOubelkas.nl

Ingrid Zijlmans | Business ProVit

"Ik vertelde Marieke van Nispen enthousiast mijn plannen voor een eigen bedrijf en vroeg haar welke stappen ik moest zetten om dit ook op een goede manier te gaan communiceren naar mijn klanten. Het stellige antwoord van Marieke was: Dan moet je bij Sonja zijn!

Ik heb kort daarna kennis gemaakt met Sonja en er was direct een klik. We hadden een heel leuk gesprek, begrip, duidelijk, eerlijk, positief en humor! Wat voor mij de doorslag heeft gegeven om met Sonja te werken, is dat zij zo’n duidelijk verhaal heeft en dat zij een onwijs leuke en professionele vakvrouw is. Het werd mij in èèn gesprek precies duidelijk hoe ze mij kon helpen, welke stappen we gingen zetten en wat het mij ging brengen. Dat wil ik ook, dacht ik. Ik wil mijn visie en aanpak ook zo kunnen vertellen tegen mijn klanten, want ik geloof dat dat werkt.

Tijdens de VIP Positioneringssessie heeft Sonja mij enorm geholpen om van al mijn creatieve ideeën een duidelijk verhaal te maken. Keuzes maken en taalgebruik zijn zaken waar we echt bij stil gestaan hebben. Ik was me niet bewust van de corporate woorden die voor mij zo duidelijk zijn en waar mijn klanten helemaal niet op zitten te wachten. Het maakte me enorm bewust en dat is wat ze mij beloofd had, duidelijk en eerlijk!

Na deze sessie hebben Sonja en haar team mijn ideeën vertaald naar huisstijl, beeldmateriaal, website en social media. Ik kan alleen maar zeggen: Wat een topteam! Tegen niemand hoefde ik mijn verhaal nog eens te vertellen, ze wisten allemaal wie ik ben en wat ik wilde. Natuurlijk had ik ook de ruimte om mijn ideeën in te brengen. En zo is een cocreatie geworden die bij mij past, die van mij is en tot stand is gekomen door te werken met mensen met verstand van zaken.

In de VIP sessie profileren hebben we uitgebreid gesproken over de verschillende mogelijkheden en tools en wat wel en niet passend of handig is voor mijn bedrijf. Iedere keer weet Sonja duidelijk te vertellen en uit te leggen wat wel werkt, wat niet werkt en waarom. Ze heeft me ook hier weer echt andere inzichten gegeven, waardoor ik andere keuzes heb gemaakt.

Ondertussen is alles klaar! We gaan nog aan de slag met de inrichting van de profileringtools die ik gekozen heb. En ook daar kijk ik weer met veel plezier naar uit. Ik weet gewoon dat ik ook daar weer veel ga leren en nieuwe inzichten krijg.

Het moment dat de website live ging was magisch! Zo trots op het resultaat en zo blij met de manier waarop we dit samen bereikt hebben. En de eerste reacties: Je website, zo professioneel en helemaal jou. Super duidelijk! Wat een mooi logo! 

Ook als starter is het zo enorm belangrijk jezelf op de juiste manier te positioneren en op een professionele manier te profileren! Hoe word je anders zichtbaar voor jouw doelgroep? Ik wil iedere serieuze ondernemer dan ook aanraden om met Sonja en haar team te werken."

Ingrid Zijlmans
Business ProVit

"Ik ken Sonja al sinds de start van mijn bedrijf, 3 jaar geleden en we hadden gelijk een klik. Vaktechnisch denken we vaak hetzelfde en toen het tijd was voor een volgend niveau met mijn bedrijf, was de keus voor Reflectit snel gemaakt. 

Na een aantal spiegelssessies was mijn nieuwe aanbod duidelijk en is Sonja met haar team aan de slag gegaan om een compleet nieuwe huisstijl en een prachtige website te maken. Ik ben zeer kritisch, dat zijn mijn ambitieuze groei ondernemers namelijk ook, maar het is Sonja gelukt en ik ben enorm trots op het resultaat. De nieuwe uitstraling past perfect bij mijn ideale klant en waar ik voor sta, daadkrachtige online marketing. Bedankt Sonja en team voor het advies en de ondersteuning bij mijn complete rebranding. Ik heb al heel veel positieve reacties ontvangen!"

Marieke van Nispen
Online Marketing Expert

"Een aantal jaar geleden heb ik Sonja leren kennen via het Business Open netwerk. Na een aantal gesprekken en zeer heldere en nuttige presentaties over het profileren van je bedrijf heeft Sonja mij kunnen overtuigen om mijn communicatiepartner te worden.

Na drie jaar was ik toe aan een nieuwe website die het verhaal van De Dooij tuin- en landschapsontwerp naast de tekst versterkt met prachtige foto’s. Tijdens het interview met Sonja en de tekstschrijver in haar team zijn ze meteen aan de slag gegaan. Zelf had ik al een beeld gevormd van hoe de website eruit zou komen te zien. Hierin zijn details voor mij heel belangrijk, dus een hele moeilijke taak om deze verwachting te overtreffen. Toch is het Sonja en haar team gelukt mijn verwachting te overtreffen, echt super!

De website heeft al heel veel positieve reacties gehad en nog veel belangrijker al een aantal nieuwe klanten opgeleverd. Bedankt Sonja en team!"

Roel de Dooij
De Dooij tuin- en landschapsontwerp

Joep van den Brekel"Zo’n half jaar geleden leerde ik Sonja kennen bij een netwerkclub. Al snel kwam ik erachter dat Sonja van aanpakken houdt en open en duidelijk communiceert. In het verleden heb ik talloze marketeers en websitebouwers leren kennen die alleen maar gouden bergen beloofden die ze niet waar konden maken. Ik zal er niet om heen draaien: ik wilde zo’n frisse enthousiaste jonge hond (die het allemaal anders deed) graag geloven. Toch werd ik elke keer weer teleurgesteld, omdat de nieuwe website nauwelijks tot aansprekende resultaten leidden. 

Met Sonja leek het van begin af aan een heel andere kant op te gaan en zo is het in de praktijk ook gegaan. Sonja heeft ons van begin af aan gedwongen met de blik van de onwetende klant naar onszelf te kijken. Niks was meer vanzelfsprekend. Al onze teksten moesten eenvoudiger, duidelijker en leesvriendelijker. “Kom naar buiten, laat jezelf zien en vertel wat je doet!” Is het credo van Sonja. Dat credo van Sonja is ook terug te zien op onze nieuwe website die afgelopen week is gelanceerd. En het resultaat is samen te vatten in een woord: geweldig!

Door Sonja zijn we heel anders gaan kijken naar het fenomeen website. Niet meer als een noodzakelijk kwaad, maar veel meer als het uithangbord en het visitekaartje van je kantoor. Als een uithangbord dat weerspiegelt waar je voor staat als kantoor. En last but not at least maakte Sonja duidelijk: de website is geen verzameling foto’s en teksten, maar een levendige digitale versie van je fysieke kantoor die continue in beweging  moet zijn door een stroom van nieuwe blogs en vlogs, in combinatie met social media. Daarom zijn we zo blij met Sonja. Niet alleen door de prachtige website, maar ook omdat ze ons scherp gaat houden om de website levendig en vernieuwend te houden en onszelf goed te profileren."

Joep van den Brekel
Van den Brekel Notariaat

Mariska Claase

“Een aantal jaar geleden startte ik een kantoor in Roosendaal, naast mijn kantoor in Zeeland. Daar bereiken cliënten me veel sneller via aanbevelingen van anderen. Roosendaal is toch een grotere stad en het gebeurt vaker dat mensen zich eerst online oriënteren voordat ze de keuze voor een advocaat maken. Ik wist dus dat ik meer aandacht moest besteden aan online zichtbaarheid. Daarnaast wilde ik mijn kantoor en mezelf eenduidig presenteren.

Mijn kantoor is gevestigd binnen Laan22, waar ook Reflectit is gevestigd. Ik kwam tijdens een bijeenkomst in gesprek met Sonja en kon haar manier van communiceren, eerlijkheid en directheid wel waarderen. Sonja’s eigen stijl paste wel bij mij: rechtdoorzee, niet om de hete brei heen draaien, gewoon doen. Sonja en haar team hebben mijn website onder handen genomen en dit heeft me echt meer cliënten in Roosendaal opgeleverd.

De manier waarop Reflectit authentiek overkomt, op een uniforme manier, is wat me aanspreekt. Dat is wat ik zelf ook ambieer. Het moet snel duidelijk zijn waar ik voor sta, Reflectit en Sonja zelf zijn hiervan een goed voorbeeld. Wat verder erg prettig is, is de toegankelijkheid en een fijne manier van samenwerken met het team. Ze zijn erg behulpzaam en kunnen zich goed inleven in de ondernemer. Een professioneel en klantgericht team met korte lijnen en snelle bereikbaarheid met een scherpe kijk op digitale marketing èn met een scherp oog voor onze bedrijfscultuur en de behoeftes van ons kantoor. Mijn complimenten!"

Mariska Claase
Advocatenkantoor Claase

"Als prefab specialist had ik een heel helder beeld over wat we klanten kunnen bieden en wat onze werkwijze is. Het bleek echter al snel dat dat idee in mijn hoofd helder was, maar het op de juiste manier verwoorden en duidelijk maken aan klanten bleek helaas niet zo simpel. Gelukkig kende Suzan (mijn vrouw en business partner) Sonja al en stelde voor een afspraak met haar te maken. Na een eerste gesprek met Sonja wilde ik dat ik dit al veel eerder gedaan had.
Direct al merkte ik dat je bij Reflectit geen nummer bent, maar dat er daadwerkelijk interesse is in het bedrijf en de persoon erachter. Sonja had veel voorbereidend werk gedaan om al tijdens ons eerste gesprek goed aan te kunnen geven wat haar bevindingen waren. Ze legde direct haar vinger op de zere plek en kon me heel duidelijk aangeven waar de verbeterpunten zaten. Dat waren er veel!
Lang nadenken over een eventuele samenwerking was niet nodig. Vrijwel direct heb ik besloten om met Reflectit een professionaliseringstraject in te gaan, met alles erop en eraan. Dit betekende een nieuwe naam, een nieuw logo en een nieuwe website. Vaak blijft het daar dan bij, de rest mag je zelf uitzoeken. Bij Sonja niet! Ze zette de gehele nieuwe huisstijl door. Zowel visitekaartjes, briefpapier, templates voor rapporten en brieven, opmaak spandoeken voor de bouw en de belettering van de bus zijn door Reflectit opgemaakt. Dit alles heeft Sonja samen met haar team in een paar maanden weten te realiseren.

Wij zijn blij! En enorm trots op onze nieuwe huisstijl en website. Graag wil ik hierbij Tanja ook nog enorm bedanken. Zij heeft het voor elkaar weten te krijgen dat onze werkwijze heel duidelijk verwoord is op de website. Eindelijk is nu ook voor de klant helder wat onze werkwijze is. We vinden dit echt enorm knap! Dank je Sonja, zonder jou en je team was dit nooit gelukt. Chapeau!"

Eduard en Suzan Reuvers
Dakopbouw Totaal
Aanbouw Totaal
Prefab Totaal

“Ik geef al bijna 20 jaar les waarin eigenheid altijd al een grote rol speelt. Ik leerde meer over de Japanse levensfilosofie van wabi-sabi, de schoonheid van imperfectie. Deze filosofie past helemaal in mijn visie en ik inspireer er graag andere kunstenaars mee.

Een aantal jaren geleden ontmoette ik Sonja bij een training van Anne Raaymakers. Alles wat ik daar leerde, moest ook uitgevoerd worden. Daar kon ik wel wat hulp bij gebruiken. Anne deed dit zelf niet, maar beval Sonja aan. Hier heb ik nooit spijt van gehad.

Ik heb een duidelijke focus, maar wil soms teveel. Ik ben ongeduldig en ik wil zoveel mogelijk doen, dat is niet handig. Ik vind het mooi dat Sonja sterk is op andere vlakken dan ikzelf ben. Sonja geeft structuur aan de ideeën in mijn kunstenaarshoofd. Tegelijkertijd kunnen Sonja en haar team ze zich heel goed in mij en mijn werk inleven. Wanneer ik teksten aanlever, worden er vaak nog waardevolle toevoegingen gedaan, zonder dat mijn eigenheid verdwijnt.

Sonja, je weet het allang, maar ik onderstreep het nog eens, je bent een kanjer. Mijn rots in de branding. En dat zeg ik vanuit het diepste van mijn hart. Dank je wel."


Marian Filarski

Academie Filarski

Mijke Boudens"Via mijn boekhouder kwam ik bij Sonja van Reflectit terecht. Hoe en wat ik precies wilde, was me nog niet duidelijk. Gelukkig heeft Sonja veel geduld en probeerde zij in duidelijke lijnen alles uit te stippelen. Ze neemt echt de tijd voor je, dat was voor mij heel fijn. Langzaam kwam mijn nieuwe huisstijl tot stand met een prachtig logo, gevolgd door een mooie nieuwe website. Helemaal top!"

Mijke Boudens
SKINnovations by Mijke

"Als onafhankelijk ICT-adviseur is het erg belangrijk om goed en duidelijk met (potentiële) klanten te communiceren. Belangrijk in de boodschap van No Corners is dat er uitsluitend adviezen worden gegeven en er geen concurrentie is met bestaande ICT-leveranciers. Verder is het erg belangrijk dat een potentiële relatie het voordeel ziet van het inwinnen van goede en onafhankelijke adviezen op het gebied van ICT. Naast ICT-kennis heeft No Corners een behoorlijke marketingkennis in huis. Waarom dan toch gebruikmaken van de kennis van Reflectit? Een boodschap duidelijk maken blijkt in de praktijk helemaal niet zo eenvoudig. Hoe doe je dat en dan ook nog bij voorkeur eenduidig? De mogelijkheden om met potentiële relaties te communiceren zijn enorm. Van de traditionele kanalen tot de online sociale media. Hier komt de toegevoegde waarde van Reflectit naar boven. Reflectit begrijpt wat No Corners wil uitdragen. Op een goede, gestructureerde manier word ik bijgestaan om alle verschillende communicatiekanalen optimaal te benutten. Maar ook belangrijke zaken als een goede huisstijl, het inrichten en beheren van sociale media en het goed opzetten en onderhouden van een website zijn bij Reflectit in goede handen. Tevens beschikt Reflectit over een goed netwerk om ook de benodigde praktische ondersteuning te bieden.

Reflectit is een fijne sparring-partner om regelmatig samen kritisch naar mijn bedrijf te kijken. Voor mij is de samenwerking met Reflectit een van de succesfactoren van No Corners."

Peter v/d Puyl, ICT-adviseur
No Corners

Ruud Verbraak"Dat Kilian en ik samen een bedrijf wilden opzetten, wisten we al langer. Dat het een bedrijf zou worden dat voor basisscholen lessen filosofie en workshops voor leerkracht verzorgt, daar kwamen we later achter. We hebben veel tijd gestoken in het opzetten van ons bedrijf 'Kleine Grote Denkers'.

Aangezien we heel dicht bij Sonja staan, waren we al bekend met enige profileringsvraagstukken. Alleen de slagvaardigheid, expertise en energie waarmee Sonja en ons team ons geholpen hebben tijdens het opzetten van het bedrijf, maakt Kleine Grote Denkers tot nog iets veel mooiers dan we ons voor konden stellen. De hulp bij het maken van vele keuzes - die je al snel over het hoofd ziet als enthousisate ondernemer - hebben we als heel prettig ervaren.

We zijn Sonja enorm dankbaar voor het fantastische werk dat ze met haar team heeft geleverd."

Ruud Verbraak
Kleine Grote Denkers

“Jaren geleden besloot ik om zelfstandig ondernemer te worden en mijn eigen coachpraktijk te starten. In het begin werd ik door een kennis geholpen met mijn website. Ik was hier niet tevreden over en wist niet echt waar ik naar op zoek was. Ik trok de verkeerde klanten aan en wist dat ik dus iets moest veranderen aan hoe ik mijn bedrijf presenteerde.

Ik kwam door Marian Filarski, ook een klant van Reflectit, in contact met Sonja. We planden een koffieafspraak, waar Sonja mij uitnodigde voor een ondernemersdag. Totaal tegen mijn verwachting in werd ik tijdens deze dag helemaal enthousiast. Ineens had ik voor ogen hoe ik het aan moest pakken.

Ik besloot het gehele traject bij Sonja te volgen. De website is ontwikkeld, de teksten zijn geschreven, er zijn foto’s gemaakt en nog veel meer. Ik ben echt enorm trots op het resultaat, dat ervoor gezorgd heeft dat ik veel meer opdrachten binnenkrijg.

Reflectit houdt zich ook bezig met mijn social media. Hierdoor is mijn bereik veel groter geworden en trek ik ook mensen van verder weg aan.

De kracht van Reflectit zit hem voor mij in de persoonlijke touch. Het team bestaat stuk voor stuk uit fijne mensen en het geeft een fijn gevoel om zo’n bedrijf als partner te hebben.”

Karin Bezemer
Via Crea

“Ik volgde diverse cursussen waar ik veel leerde over het ondernemerschap, maar opdrachten bleven uit. Toen sprak ik Sonja tijdens een Business Open evenement en ik vroeg om haar mening. Die kreeg ik, ze vond dat ik in het persoonlijke gesprek zeker en professioneel overkwam, maar dat de communicatie vanuit mijn website en visitekaartje het woord ‘starter’ schreeuwden. En dat was ook zo, want ik wist zelf wel wat de bedoeling was en wat ik wilde, maar niet hoe ik dit naar buiten moest vertalen. Het kwam er gewoon niet uit zoals ik het wilde.

Ik ben zeer tevreden over het prachtig resultaat dat Sonja en haar team voor elkaar hebben gekregen. Zij hebben een nieuwe naam voor mijn bedrijf bedacht en een flitsende pay-off waardoor het gelijk duidelijk is wat ik doe, een huisstijl die helemaal past bij mijn doelgroep en een mooie professionele website. Maar ze hebben zoveel meer dan dit gedaan.

Zo heeft Sonja mij eerst geholpen met een goed positioneringsplan, waardoor ook gelijk de diensten die ik aanbied heel concreet werden. Daarnaast was de begeleiding gedurende dit professionaliseringstraject echt top!
Sonja is zeer deskundig en geduldig en ook haar teamkanjers zijn inderdaad echte 'kanjers'. Altijd kon ik terecht met vragen en als ik iets weer eens anders wilde, kwamen ze gelijk met goede ideeën. Ik ben ook heel blij met Karen van de Wiel, want deze tekstschrijver is een 'tovenaar' als het gaat om het schrijven van goede websiteteksten. 

De kracht van het team van Reflectit is dat ze je echt aan de hand meenemen en met je meedenken, je bent geen nummer maar een mens. Bij veel bedrijven heb ik het gevoel dat ze het liefst in zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk aan je willen verdienen. Bij Reflectit heb ik compleet het tegenovergestelde. Dat ik doe waar ik blij van wordt en wat goed doet voor mij, dat is wat telt voor ze. Concluderend: ik ben een super tevreden klant!"

Colinda Mertens
Happy Assistant

"Als interim-manager, projectleider, adviseur/ consultant en parttime docent op het gebied van project-, kwaliteits- en verandermanagement in de logistieke sector en supply chain management wisten we echt wel welke kant we op willen met ESCEPE. Maar om dat dan ook nog op een heldere manier te verwoorden en op een nieuwe website duidelijk voor het voetlicht te brengen is een vak apart. En ja, als je dan al iemand in je netwerk hebt zitten die dat soort klappen van de zweep kent, dan is de keuze niet zo moeilijk. Sonja Schaap van Reflectit dus!
We kennen elkaar al geruime tijd via Roosendaal Zingt en hebben terloops een hele leuke vriendschap opgebouwd. Een afspraak voor een eerste oriënterend gesprek daarover was dus snel gemaakt. Zoals ik Sonja al jaren ken, zo is ook het traject van huisstijlontwikkeling en het opzetten van de website voor ESCEPE gegaan: voortvarend, gedurfd, sturend. Een team van zeer kundige mensen om Sonja heen werd ingeschakeld en direct merkte ik dat je ook bij hen geen nummer bent, maar dat men gemeend geinteresseerd is in wat jouw bedrijf eigenlijk allemaal doet. Een nieuwe huisstijl werd ontwikkeld, visitekaartjes werden gedrukt en ook briefpapier, templates voor rapporten, facturen en offertes zijn door Reflectit opgemaakt. Dit alles heeft Sonja samen met haar team in een paar maanden tijd voor mekaar gekregen. Sonja is daarbij altijd sturend geweest. Als ik eens een keertje te lang deed over het nemen van een beslissing dan wist Sonja me daar altijd op een heel correcte manier fijntjes aan te herinneren.

Wij zijn blij en trots op de nieuwe huisstijl en website van ESCEPE! Bij deze wil ik in het bijzonder nog even Tanja roemen om de superheldere manier waarop ze mijn gecompliceerde verhaal heel kernachtig heeft weten te verwoorden. Dit is echt enorm knap. Dank je Sonja, zonder jou en je team was dit nooit gelukt."

Eric Hopstaken
ESCEPE