Reflectit helpt jouw bedrijf van een onderscheidende positionering naar een succesvolle profilering, met communicatie als belangrijkste succesfactor!

Klanten over Reflectit als communicatiepartner

Een selectie uit de complimenten waar we trots op zijn

Ingrid Zijlmans | Business ProVit

"Ik vertelde Marieke van Nispen enthousiast mijn plannen voor een eigen bedrijf en vroeg haar welke stappen ik moest zetten om dit ook op een goede manier te gaan communiceren naar mijn klanten. Het stellige antwoord van Marieke was: Dan moet je bij Sonja zijn!

Ik heb kort daarna kennis gemaakt met Sonja en er was direct een klik. We hadden een heel leuk gesprek, begrip, duidelijk, eerlijk, positief en humor! Wat voor mij de doorslag heeft gegeven om met Sonja te werken, is dat zij zo’n duidelijk verhaal heeft en dat zij een onwijs leuke en professionele vakvrouw is. Het werd mij in èèn gesprek precies duidelijk hoe ze mij kon helpen, welke stappen we gingen zetten en wat het mij ging brengen. Dat wil ik ook, dacht ik. Ik wil mijn visie en aanpak ook zo kunnen vertellen tegen mijn klanten, want ik geloof dat dat werkt.

Tijdens de VIP Positioneringssessie heeft Sonja mij enorm geholpen om van al mijn creatieve ideeën een duidelijk verhaal te maken. Keuzes maken en taalgebruik zijn zaken waar we echt bij stil gestaan hebben. Ik was me niet bewust van de corporate woorden die voor mij zo duidelijk zijn en waar mijn klanten helemaal niet op zitten te wachten. Het maakte me enorm bewust en dat is wat ze mij beloofd had, duidelijk en eerlijk!

Na deze sessie hebben Sonja en haar team mijn ideeën vertaald naar huisstijl, beeldmateriaal, website en social media. Ik kan alleen maar zeggen: Wat een topteam! Tegen niemand hoefde ik mijn verhaal nog eens te vertellen, ze wisten allemaal wie ik ben en wat ik wilde. Natuurlijk had ik ook de ruimte om mijn ideeën in te brengen. En zo is een cocreatie geworden die bij mij past, die van mij is en tot stand is gekomen door te werken met mensen met verstand van zaken.

In de VIP sessie profileren hebben we uitgebreid gesproken over de verschillende mogelijkheden en tools en wat wel en niet passend of handig is voor mijn bedrijf. Iedere keer weet Sonja duidelijk te vertellen en uit te leggen wat wel werkt, wat niet werkt en waarom. Ze heeft me ook hier weer echt andere inzichten gegeven, waardoor ik andere keuzes heb gemaakt.

Ondertussen is alles klaar! We gaan nog aan de slag met de inrichting van de profileringtools die ik gekozen heb. En ook daar kijk ik weer met veel plezier naar uit. Ik weet gewoon dat ik ook daar weer veel ga leren en nieuwe inzichten krijg.

Het moment dat de website live ging was magisch! Zo trots op het resultaat en zo blij met de manier waarop we dit samen bereikt hebben. En de eerste reacties: Je website, zo professioneel en helemaal jou. Super duidelijk! Wat een mooi logo! 

Ook als starter is het zo enorm belangrijk jezelf op de juiste manier te positioneren en op een professionele manier te profileren! Hoe word je anders zichtbaar voor jouw doelgroep? Ik wil iedere serieuze ondernemer dan ook aanraden om met Sonja en haar team te werken."

Ingrid Zijlmans
Business ProVit

"Ik ken Sonja al sinds de start van mijn bedrijf, 3 jaar geleden en we hadden gelijk een klik. Vaktechnisch denken we vaak hetzelfde en toen het tijd was voor een volgend niveau met mijn bedrijf, was de keus voor Reflectit snel gemaakt. 

Na een aantal spiegelssessies was mijn nieuwe aanbod duidelijk en is Sonja met haar team aan de slag gegaan om een compleet nieuwe huisstijl en een prachtige website te maken. Ik ben zeer kritisch, dat zijn mijn ambitieuze groei ondernemers namelijk ook, maar het is Sonja gelukt en ik ben enorm trots op het resultaat. De nieuwe uitstraling past perfect bij mijn ideale klant en waar ik voor sta, daadkrachtige online marketing. Bedankt Sonja en team voor het advies en de ondersteuning bij mijn complete rebranding. Ik heb al heel veel positieve reacties ontvangen!"

Marieke van Nispen
Online Marketing Expert

"Een aantal jaar geleden heb ik Sonja leren kennen via het Business Open netwerk. Na een aantal gesprekken en zeer heldere en nuttige presentaties over het profileren van je bedrijf heeft Sonja mij kunnen overtuigen om mijn communicatiepartner te worden.

Na drie jaar was ik toe aan een nieuwe website die het verhaal van De Dooij tuin- en landschapsontwerp naast de tekst versterkt met prachtige foto’s. Tijdens het interview met Sonja en de tekstschrijver in haar team zijn ze meteen aan de slag gegaan. Zelf had ik al een beeld gevormd van hoe de website eruit zou komen te zien. Hierin zijn details voor mij heel belangrijk, dus een hele moeilijke taak om deze verwachting te overtreffen. Toch is het Sonja en haar team gelukt mijn verwachting te overtreffen, echt super!

De website heeft al heel veel positieve reacties gehad en nog veel belangrijker al een aantal nieuwe klanten opgeleverd. Bedankt Sonja en team!"

Roel de Dooij
De Dooij tuin- en landschapsontwerp

Joep van den Brekel"Zo’n half jaar geleden leerde ik Sonja kennen bij een netwerkclub. Al snel kwam ik erachter dat Sonja van aanpakken houdt en open en duidelijk communiceert. In het verleden heb ik talloze marketeers en websitebouwers leren kennen die alleen maar gouden bergen beloofden die ze niet waar konden maken. Ik zal er niet om heen draaien: ik wilde zo’n frisse enthousiaste jonge hond (die het allemaal anders deed) graag geloven. Toch werd ik elke keer weer teleurgesteld, omdat de nieuwe website nauwelijks tot aansprekende resultaten leidden. 

Met Sonja leek het van begin af aan een heel andere kant op te gaan en zo is het in de praktijk ook gegaan. Sonja heeft ons van begin af aan gedwongen met de blik van de onwetende klant naar onszelf te kijken. Niks was meer vanzelfsprekend. Al onze teksten moesten eenvoudiger, duidelijker en leesvriendelijker. “Kom naar buiten, laat jezelf zien en vertel wat je doet!” Is het credo van Sonja. Dat credo van Sonja is ook terug te zien op onze nieuwe website die afgelopen week is gelanceerd. En het resultaat is samen te vatten in een woord: geweldig!

Door Sonja zijn we heel anders gaan kijken naar het fenomeen website. Niet meer als een noodzakelijk kwaad, maar veel meer als het uithangbord en het visitekaartje van je kantoor. Als een uithangbord dat weerspiegelt waar je voor staat als kantoor. En last but not at least maakte Sonja duidelijk: de website is geen verzameling foto’s en teksten, maar een levendige digitale versie van je fysieke kantoor die continue in beweging  moet zijn door een stroom van nieuwe blogs en vlogs, in combinatie met social media. Daarom zijn we zo blij met Sonja. Niet alleen door de prachtige website, maar ook omdat ze ons scherp gaat houden om de website levendig en vernieuwend te houden en onszelf goed te profileren."

Joep van den Brekel
Van den Brekel Notariaat

Mariska Claase"Reflectit heeft op een heldere en professionele manier ons kantoor op de digitale kaart gezet. Een professioneel en klantgericht team met korte lijnen en snelle bereikbaarheid met een scherpe kijk op digitale marketing èn met een scherp oog voor onze bedrijfscultuur en de behoeftes van ons kantoor. Onze complimenten!"

Mariska Claase
Advocatenkantoor Claase

"Als prefab specialist had ik een heel helder beeld over wat we klanten kunnen bieden en wat onze werkwijze is. Het bleek echter al snel dat dat idee in mijn hoofd helder was, maar het op de juiste manier verwoorden en duidelijk maken aan klanten bleek helaas niet zo simpel. Gelukkig kende Suzan (mijn vrouw en business partner) Sonja al en stelde voor een afspraak met haar te maken. Na een eerste gesprek met Sonja wilde ik dat ik dit al veel eerder gedaan had.
Direct al merkte ik dat je bij Reflectit geen nummer bent, maar dat er daadwerkelijk interesse is in het bedrijf en de persoon erachter. Sonja had veel voorbereidend werk gedaan om al tijdens ons eerste gesprek goed aan te kunnen geven wat haar bevindingen waren. Ze legde direct haar vinger op de zere plek en kon me heel duidelijk aangeven waar de verbeterpunten zaten. Dat waren er veel!
Lang nadenken over een eventuele samenwerking was niet nodig. Vrijwel direct heb ik besloten om met Reflectit een professionaliseringstraject in te gaan, met alles erop en eraan. Dit betekende een nieuwe naam, een nieuw logo en een nieuwe website. Vaak blijft het daar dan bij, de rest mag je zelf uitzoeken. Bij Sonja niet! Ze zette de gehele nieuwe huisstijl door. Zowel visitekaartjes, briefpapier, templates voor rapporten en brieven, opmaak spandoeken voor de bouw en de belettering van de bus zijn door Reflectit opgemaakt. Dit alles heeft Sonja samen met haar team in een paar maanden weten te realiseren.

Wij zijn blij! En enorm trots op onze nieuwe huisstijl en website. Graag wil ik hierbij Tanja ook nog enorm bedanken. Zij heeft het voor elkaar weten te krijgen dat onze werkwijze heel duidelijk verwoord is op de website. Eindelijk is nu ook voor de klant helder wat onze werkwijze is. We vinden dit echt enorm knap! Dank je Sonja, zonder jou en je team was dit nooit gelukt. Chapeau!"

Eduard en Suzan Reuvers
Dakopbouw Totaal
Aanbouw Totaal
Prefab Totaal

"Wat een ongelooflijk werk is het geweest. Niet alleen het maken van mijn nieuwe website, maar ook het (her)organiseren van mijn online programma. Een heel team heeft daar aan gewerkt. Hier is maar weer eens mee bewezen dat je gewoon moet gaan voor de beste hulp die er is, in mijn geval is dat Sonja Schaap, samen met haar team. Ik vind dat je moet investeren in een team, alleen werken is niet meer mogelijk. Je moet kunnen brainstormen om daarna de beste keuzes te kunnen maken. Sonja, je weet het allang, maar ik onderstreep het nog eens, je bent een kanjer. En dat zeg ik vanuit het diepste van mijn hart. Dank je wel."


Marian Filarski

Academie Filarski

"Wow, wat krijg ik een leuke reacties op de website van mijn nieuwe bedrijf! Verfrissend... helder... leuk... past helemaal bij wie je bent en waar je voor staat... dat zijn er zomaar een paar. En dat is dus waar Sonja met haar team van Reflectit voor heeft gezorgd en waar ze voor staat! Ze begon voor mij met mijn bedrijfsprofiel, want ik had geen goede uitgangspunten; niet helder in beeld wie ik wil zijn, waar mijn bedrijf voor staat. En ik kon ook geen goede naam bedenken en die kan je toch niet missen. Sonja bracht lijn in al mijn gedachten en ideeën en heeft dit perfect uitgewerkt in mijn bedrijfsprofiel met een bedrijfsnaam, logo en een prachtige website.

Ik ben er superblij mee en kan hier vol goede moed een mooie toekomst mee tegemoet!"

Reni de Deckere - Rinn
Hypotheekhart Zeeland

Mijke Boudens"Via mijn boekhouder kwam ik bij Sonja van Reflectit terecht. Hoe en wat ik precies wilde, was me nog niet duidelijk. Gelukkig heeft Sonja veel geduld en probeerde zij in duidelijke lijnen alles uit te stippelen. Ze neemt echt de tijd voor je, dat was voor mij heel fijn. Langzaam kwam mijn nieuwe huisstijl tot stand met een prachtig logo, gevolgd door een mooie nieuwe website. Helemaal top!"

Mijke Boudens
SKINnovations by Mijke

"Als onafhankelijk ICT-adviseur is het erg belangrijk om goed en duidelijk met (potentiële) klanten te communiceren. Belangrijk in de boodschap van No Corners is dat er uitsluitend adviezen worden gegeven en er geen concurrentie is met bestaande ICT-leveranciers. Verder is het erg belangrijk dat een potentiële relatie het voordeel ziet van het inwinnen van goede en onafhankelijke adviezen op het gebied van ICT. Naast ICT-kennis heeft No Corners een behoorlijke marketingkennis in huis. Waarom dan toch gebruikmaken van de kennis van Reflectit? Een boodschap duidelijk maken blijkt in de praktijk helemaal niet zo eenvoudig. Hoe doe je dat en dan ook nog bij voorkeur eenduidig? De mogelijkheden om met potentiële relaties te communiceren zijn enorm. Van de traditionele kanalen tot de online sociale media. Hier komt de toegevoegde waarde van Reflectit naar boven. Reflectit begrijpt wat No Corners wil uitdragen. Op een goede, gestructureerde manier word ik bijgestaan om alle verschillende communicatiekanalen optimaal te benutten. Maar ook belangrijke zaken als een goede huisstijl, het inrichten en beheren van sociale media en het goed opzetten en onderhouden van een website zijn bij Reflectit in goede handen. Tevens beschikt Reflectit over een goed netwerk om ook de benodigde praktische ondersteuning te bieden.

Reflectit is een fijne sparring-partner om regelmatig samen kritisch naar mijn bedrijf te kijken. Voor mij is de samenwerking met Reflectit een van de succesfactoren van No Corners."

Peter v/d Puyl, ICT-adviseur
No Corners

Sandra Zwamborn"Ik ben gegroeid als ondernemer en vond mijn huisstijl en website niet meer bij mij passen. Ik heb geen alledaags beroep en moet mensen vaak uitleggen wat een Professional Organizer nou eigenlijk doet. Ik had een expert nodig op het gebied van marketing en communicatie om een heldere vertaalslag te maken. Na een tip van iemand uit mijn netwerk, ben ik op de koffie gegaan bij Sonja. Daarna volgde een workshop, waarin zij mij geholpen heeft om een positioneringsplan te schrijven. Op basis hiervan is haar team aan de slag gegaan om een nieuwe huisstijl te creëren, een nieuwe website te maken en mijn social media profielen in te richten.

De communicatie tijdens het hele traject was helder, direct en kundig. Ik ben blij met het resultaat! 

Sandra Zwamborn
Leef Opgeruimd

Ruud Verbraak"Dat Kilian en ik samen een bedrijf wilden opzetten, wisten we al langer. Dat het een bedrijf zou worden dat voor basisscholen lessen filosofie en workshops voor leerkracht verzorgt, daar kwamen we later achter. We hebben veel tijd gestoken in het opzetten van ons bedrijf 'Kleine Grote Denkers'. Aangezien we heel dicht bij Sonja staan, waren we al bekend met enige profileringsvraagstukken. Alleen de slagvaardigheid, expertise en energie waarmee Sonja en ons team ons geholpen hebben tijdens het opzetten van het bedrijf, maakt Kleine Grote Denkers tot nog iets veel mooiers dan we ons voor konden stellen. De hulp bij het maken van vele keuzes - die je al snel over het hoofd ziet als enthousisate ondernemer - hebben we als heel prettig ervaren. We zijn Sonja enorm dankbaar voor het fantastische werk dat ze met haar team heeft geleverd."

Ruud Verbraak
Kleine Grote Denkers

"Mijn praktijk uitbreiden en meer onder de aandacht brengen dat was mijn plan. Ik dacht na over een nieuwe website waarmee ik mijzelf wat meer kon profileren. Al snel werd mij duidelijk dat ik dit niet alleen zou kunnen. Via via kwam ik bij Sonja terecht op koffiedate. Wat heerlijk om te merken dat ze mijn ideeën wel kon waarderen, maar ook meteen opmerkte dat ik niet de juiste volgorde hanteerde. Voordat ik mijzelf zou kunnen profileren met een nieuwe website moest er eerst een positioneringplan gemaakt worden. Na een dag werken aan dit plan, samen met andere ondernemers, werd ik min of meer gedwongen om goed na te denken over een aantal zaken, zoals ideale klant en mijn doelgroep.
Daarna heb ik ‘ja’ gezegd tegen het voorstel van Sonja. In één keer alles aanpakken: mijn website, huisstijl, visitekaartjes en social media. Even lastig voor mij om een aantal zaken uit handen te geven. Al snel merkte ik dat Sonja, haar team en ik als partners samen werkten en dat gaf mij vertrouwen. Mijn plannen en ideeën zijn vertaald in een prachtige website met de uitstraling die bij mij past en met teksten die mijn verhaal juist weergeven. Ik ben er heel blij mee. Het is een mooi uitgangspunt voor een nieuwe en heldere koers. Bedankt!"

Karin Bezemer
Via Crea

Diana Smit - Mijn Laatste Ik"Ik leerde Sonja kennen en dacht: “Wouw wat een powervrouw!” Ik ben zeer vereerd dat ik haar heb leren kennen. Sonja weet zo goed die rode draad boven tafel te halen voor je bedrijf. Ze is je elke keer 3 stappen voor en weet bij alles de puntjes op de i te zetten. De workshop die ik heb gevolgd, heeft mijn ogen geopend en echt aan het denken gezet. Al vrij snel besloot ik ook de invulling van mijn communicatie bij Reflectit onder te brengen en het resultaat is prachtig. Ik ben ontzettend trots op Sonja en haar team en raad iedere ondernemer aan haar in te huren als je eens kritisch naar je bedrijf wilt laten kijken. Want met Sonja kun je groeien, zowel persoonlijk als met je bedrijf.
Toch wil ik ook specifiek Karen van de Wiel even extra benoemen, een van de teamkanjers van Sonja die de teksten voor mijn website heeft geschreven. Als ik deze dames niet had leren kennen, had ik mijn bedrijf opgegeven. Mijn dank is groot!"

Diana Smit
Mijn Laatste Ik

"Ik ben zeer tevreden over het prachtig resultaat dat Sonja en haar team voor elkaar hebben gekregen. Zij hebben een nieuwe naam voor mijn bedrijf bedacht en een flitsende pay-off waardoor het gelijk duidelijk is wat ik doe, een huisstijl die helemaal past bij mijn doelgroep en een mooie professionele website. Maar ze hebben zoveel meer dan dit gedaan. Zo heeft Sonja mij eerst geholpen met een goed positioneringsplan, waardoor ook gelijk de diensten die ik aanbied heel concreet werden. Daarnaast was de begeleiding gedurende dit professionaliseringstraject echt top!
Sonja is zeer deskundig en geduldig en ook haar teamkanjers zijn inderdaad echte 'kanjers'. Altijd kon ik terecht met vragen en als ik iets weer eens anders wilde, kwamen ze gelijk met goede ideeën. Ik ben ook heel blij met Karen van de Wiel, want deze tekstschrijver is een 'tovenaar' als het gaat om het schrijven van goede websiteteksten. Concluderend: ik ben een super tevreden klant!"

Colinda Mertens
Happy Assistant

"In 2016 heb ik Sonja ontmoet tijdens een Business Open Netwerkontbijt en toevallig gaf zij een presentatie. Ik was onder de indruk en een poosje later hebben wij een kop koffie gedronken. Tijdens ons gesprek hadden we het o.a. over mijn bedrijf, maar vertelde ik ook over Business Yoga. Het viel Sonja op dat ik zo enthousiast sprak over Business Yoga, omdat dit echt mijn passie is. Zij adviseerde mij om daar werk van te maken!
Als eerste besloot ik om deel te nemen aan haar workshop. Dit was verhelderend en leuk en ik ben daarna het traject ingegaan om vorm te geven aan mijn nieuwe bedrijf. Op deze manier had ik een stok achter de deur om het ook daadwerkelijk te gaan doen en me te focussen op hoe ik het wil gaan doen!
Sonja laat er geen gras over groeien en zet je aan het werk, maar organiseert zelf ook alles wat er moet gebeuren. Zo kreeg ik een mooi logo, dito visitekaartjes, een website met duidelijke teksten en ook mijn social media werd in stijl doorgevoerd. Helemaal top! Het enige wat ik nu hoef te doen, is aan de slag gaan :-)."

Atyna Janse
Atyna Verbindt

"Als interim-manager, projectleider, adviseur/ consultant en parttime docent op het gebied van project-, kwaliteits- en verandermanagement in de logistieke sector en supply chain management wisten we echt wel welke kant we op willen met ESCEPE. Maar om dat dan ook nog op een heldere manier te verwoorden en op een nieuwe website duidelijk voor het voetlicht te brengen is een vak apart. En ja, als je dan al iemand in je netwerk hebt zitten die dat soort klappen van de zweep kent, dan is de keuze niet zo moeilijk. Sonja Schaap van Reflectit dus!
We kennen elkaar al geruime tijd via Roosendaal Zingt en hebben terloops een hele leuke vriendschap opgebouwd. Een afspraak voor een eerste oriënterend gesprek daarover was dus snel gemaakt. Zoals ik Sonja al jaren ken, zo is ook het traject van huisstijlontwikkeling en het opzetten van de website voor ESCEPE gegaan: voortvarend, gedurfd, sturend. Een team van zeer kundige mensen om Sonja heen werd ingeschakeld en direct merkte ik dat je ook bij hen geen nummer bent, maar dat men gemeend geinteresseerd is in wat jouw bedrijf eigenlijk allemaal doet. Een nieuwe huisstijl werd ontwikkeld, visitekaartjes werden gedrukt en ook briefpapier, templates voor rapporten, facturen en offertes zijn door Reflectit opgemaakt. Dit alles heeft Sonja samen met haar team in een paar maanden tijd voor mekaar gekregen. Sonja is daarbij altijd sturend geweest. Als ik eens een keertje te lang deed over het nemen van een beslissing dan wist Sonja me daar altijd op een heel correcte manier fijntjes aan te herinneren.

Wij zijn blij en trots op de nieuwe huisstijl en website van ESCEPE! Bij deze wil ik in het bijzonder nog even Tanja roemen om de superheldere manier waarop ze mijn gecompliceerde verhaal heel kernachtig heeft weten te verwoorden. Dit is echt enorm knap. Dank je Sonja, zonder jou en je team was dit nooit gelukt."

Eric Hopstaken
ESCEPE