Joseph Oubelkas | spreker en auteur

Sonja en ik kennen elkaar al vanaf het begin dat ik actief ben als spreker. Vanaf het eerste moment hadden we een leuke klik samen. Ik hou van de directe en oprechte manier van communiceren van Sonja en de gedrevenheid waarmee ze invulling geeft aan haar passie.

Toen ik begin 2018 door Sonja werd benaderd om te spreken op haar boekevent, hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Het was een echt een bijzonder boekevent en ik ben dankbaar dat ik daar een mooie bijdrage aan heb mogen leveren.

Tijdens dat boekevent kwam ook mijn website ter sprake. Iets waar ik nooit voldoende aandacht aan had besteed en die dus ook niet voldeed aan de eisen van vandaag de dag. Misschien categorie luxe problemen voor mij, maar Sonja wist mij toch te overtuigen dat ook voor mij een goede en professionele website een positieve bijdrage zou leveren aan mijn profilering. We spraken af dat we daar samen naar gingen kijken.

En dat hebben we de afgelopen maanden gedaan. De samenwerking met Sonja Schaap is top verlopen. Wat ik het meest waardeer, is dat ze ècht doet wat ze zegt. Sonja is open en heel direct (daar moet je tegen kunnen, maar ik hou daarvan!). Ze denkt mee met korte lijnen, voert alles direct uit, met maar èèn doel: om jou zo goed mogelijk en passend bij jouw karakter te profileren.

Ik ben haar oprecht dankbaar en ben supertrots op mijn nieuwe website!

Joseph Oubelkas
Josephoubelkas.nl

Quote_teken_paars
VandenBrekelNotariaat - Joep van den Brekel

Ik leerde Sonja kennen bij een netwerkclub. Al snel kwam ik erachter dat Sonja van aanpakken houdt en open en duidelijk communiceert. In het verleden heb ik talloze marketeers en websitebouwers leren kennen die zeiden dat zij een heel andere werkwijze hadden dan hun ‘collegacowboys’ die alleen maar gouden bergen beloofden die ze niet waar konden maken. Ik zal er niet om heen draaien: ik wilde zo’n frisse enthousiaste jonge hond (die het allemaal anders deed) graag geloven. Toch werd ik elke keer weer teleurgesteld, omdat de nieuwe website (en daarbij behorende Google Adwords campagne) nauwelijks tot aansprekende resultaten leidden.

Met Sonja leek het van begin af aan een heel andere kant op te gaan en zo is het in de praktijk ook gegaan. Sonja heeft ons van begin af aan gedwongen met de blik van de onwetende klant naar onszelf te kijken. Niks was meer vanzelfsprekend. Al onze teksten moesten eenvoudiger, duidelijker en leesvriendelijker. “Kom naar buiten, laat jezelf zien en vertel wat je doet!” Is het credo van Sonja.Dat credo van Sonja is ook terug te zien op onze nieuwe website die afgelopen week is gelanceerd. En het resultaat is samen te vatten in een woord: geweldig!

Door Sonja zijn we heel anders gaan kijken naar het fenomeen website. Niet meer als een noodzakelijk kwaad, maar veel meer als het uithangbord en het visitekaartje van je kantoor. Als een uithangbord dat weerspiegelt waar je voor staat als kantoor. En last but not at least maakte Sonja duidelijk: de website is geen verzameling foto’s en teksten, maar een levendige digitale versie van je fysieke kantoor die continue in beweging  moet zijn door een stroom van nieuwe blogs en vlogs, in combinatie met social media. Daarom zijn we zo blij met Sonja. Niet alleen door de prachtige website, maar ook omdat ze ons scherp gaat houden om de website levendig en vernieuwend te houden en onszelf goed te profileren.

Quote_teken_paars
Mariëlle van Overveld | Boer winkel van het land

Toen we de plannen hadden om onze groentewinkel uit te breiden met een professionele keuken, betekende dat dat ook onze website eens goed onder de loep genomen moest worden. Omdat we zoveel verschillende activiteiten gaan ondernemen (fysieke winkel, webwinkel, werkfruit, catering, workshops, eigenbereide producten) raakte ik het spoor een beetje bijster hoe ik dit duidelijk naar onze (potentiële) klanten moest gaan communiceren. Omdat ik Sonja privè al kende en goede verhalen had gehoord over haar werk, ben ik met haar gaan praten.

Wat ik aan Sonja erg waardeer, en wat ik bij mezelf wel eens mis, is haar gestructureerde manier van denken. We zijn begonnen bij het begin. We zijn een hele dag gaan zitten om vragen te beantwoorden als: Wie is Boer, wat voor bedrijf zijn wij, wat is ons doel,  wat willen we uitstralen, wat bieden we aan, wie zijn onze klanten? De uitkomsten van dit gesprek heeft Sonja heel helder voor me op papier gezet, waardoor voor mij de stukjes op zijn plaats vielen. 

Het bleek efficiënter om een hele nieuwe site te gaan maken dan de huidige aan te passen. Vanuit dit startpunt is Sonja een schema gaan maken voor onze nieuwe website. Daar waar ik altijd veel uitzonderingen, andere mogelijkheden en mitsen en maren zie, stelde Sonja voor mij de grenzen. Dit biedt je aan, dit zijn je klanten en die moet je bereiken.

We hebben regelmatig bij elkaar gezeten en nog meer e-mail en telefonisch contact gehad tijdens de periode dat we aan de site werkten. Veel input moest natuurlijk van ons komen en we kregen duidelijke instructies wat van ons verwacht werd. Soms op papier, soms met instructiefilmpjes.

Na het online gaan van de site kwamen er nog wat puntjes op de i (dat heb je altijd), maar de lijntjes waren kort en het fijne is dat Sonja ons directe aanspreekpunt is en het dan verder snel regelt met haar team. 

Het is een hele bevalling geweest maar ik ben ontzettend trots op het eindresultaat. Een sprankelende site met veel informatie waar je toch snel kunt vinden wat je zoekt. Gezellig en hip. Precies wat we uit willen stralen. Ik krijg dan ook veel complimenten, zowel van particuliere als van zakelijke klanten.

Ik heb Sonja gevraagd om regelmatig met me te kijken naar de site. Hoe vindbaar zijn we, posten we nog steeds op de goede manier of is er verbetering nodig. Een site is geen statisch iets. Daar moet je constant mee aan de gang zijn. Voor mij zijn veel online marketing termen 'abracadabra’, ik werk meer vanuit mijn onderbuikgevoel dan dat ik efficiënt kijk naar het resultaat. Ik vind het fijn dat Sonja mij hierin blijft ondersteunen.

Mijn kernwoorden voor Sonja en Reflectit?  Betrouwbaar, snel, gestructureerd en praktisch. Een dikke aanbeveling dus!

Mariëlle van Overveld
Boer, winkel van het land

Quote_teken_paars
Anemoon-Langenhoff - profielfoto

Ik belandde bij Sonja voor training en persoonlijk advies als theaterdocent bij Preau. Sonja ontdekte dat ik geen website had en bovendien heel verschillende dingen doe: ik presenteer en ben dagvoorzitter, ik interview en schrijf en ik ben regisseur en docent voor theatermakers. Hoe is dat onderling verbonden en hoe presenteer ik dat helder en aantrekkelijk voor mijn wensklanten? Wie zijn mijn wensklanten eigenlijk?

Ik nam al sinds mijn theateropleiding iedere klus aan en was daar flink burn-out van geweest. De gekste dingen had ik gedaan, en vaak tegen een tarief dat ver onder de waarde van mij opleiding en ervaring lag. Aangezien ik al jaren een website wilde bouwen maar als creatief alfamens geen idee had hoe ik dat aan moest pakken, koos ik voor Sonja’s cocreatietraject.

Door Sonja’s heldere vragen en opdrachten ontdekte ik mijn kernwaarden en –kwaliteiten, mijn wensklant, mijn missie en mijn visie. Zo vond ik de grond onder al mijn activiteiten: ‘Wat is jouw verhaal?’. Daarnaar ga ik op zoek ‘met hoofd, hart en humor’, voor organisaties en particulieren met een menselijke en/of maatschappelijke betrokkenheid. Dat maakt mij uniek. Ik ontdekte zelfs een onderliggend stappenplan dat ik gebruik. Dat heb ik nu helder in beeld. Met goede adviezen ben ik tot teksten en vormgeving gekomen die mij heel goed presenteren en helder en aantrekkelijk zijn voor mijn wensklant. De website oogt als een prachtige etalage, die met trots de kwaliteit van de winkel zichtbaar maakt. Mijn visitekaartje is een kunstwerkje. Ook leerde Sonja me hoe ik me zakelijk kan profileren op social media, ze gaf vele handvatten die ik nog volop aan het ontdekken ben.

Voor mij was het traject een grote professionaliseringsslag. Al heb ik de afgelopen 27 jaar zelden zonder werk gezeten: ik weet nu wat ik echt wil, waar ik goed in ben, èn wat ik waard ben! Sonja heeft me gespiegeld, gevoed en in mijn kracht gezet en dat op een hele prettige, betrokken manier. Mèt humor!

Anemoon Langenhoff
Anemoonlangenhoff.nl

Quote_teken_paars
Peter van der Puyl - No Corners

Als onafhankelijk ICT-adviseur is het erg belangrijk om goed en duidelijk met (potentiële) klanten te communiceren. Belangrijk in de boodschap van No Corners is dat er uitsluitend adviezen worden gegeven en er geen concurrentie is met bestaande ICT-leveranciers. Verder is het erg belangrijk dat een potentiële relatie het voordeel ziet van het inwinnen van goede en onafhankelijke adviezen op het gebied van ICT. Naast ICT-kennis heeft No Corners een behoorlijke marketingkennis in huis. Waarom dan toch gebruik maken van de kennis van Reflectit?
 
Een boodschap duidelijk maken blijkt in de praktijk nog helemaal niet zo eenvoudig. Hoe doe je dat en dan ook nog bij voorkeur eenduidig? De mogelijkheden om met potentiële relaties te communiceren zijn enorm. Van de traditionele kanalen tot de online sociale media. Hier komt de toegevoegde waarde van Reflectit naar boven. Reflectit begrijpt wat No Corners wil uitdragen. Op een goede, gestructureerde manier word ik bijgestaan om alle verschillende communicatiekanalen optimaal te benutten. Maar ook belangrijke zaken als een goede huisstijl, het inrichten en beheren van sociale media en het goed opzetten en onderhouden van een website zijn bij Reflectit in goede handen. Tevens beschikt Reflectit over een goed netwerk om ook de benodigde praktische ondersteuning te bieden.
 
Reflectit is een fijne sparringpartner om regelmatig samen kritisch naar mijn bedrijf te kijken. Voor mij is de samenwerking met Reflectit een van de succesfactoren van No Corners.

Peter van der Puyl
No Corners

Quote_teken_paars
Learn2speakdutch_Effie-Alexiadou

Net als Sonja huur ik ook een kantoor bij Laan22. Ik zit daar al meer dan 3 jaar en ik hoorde over Sonja vanaf het eerste moment. Het gaat goed met mijn bedrijf, maar dit jaar wilde ik graag nog verder gaan met de ontwikkeling van de taalschool.

Een paar maanden geleden hoorde ik dat Sonja een introductieworkshop zou geven en ik wilde kennis met haar maken. Wat ik heel voordelig en uniek bij Sonja vind, is dat ze combineert wat je als ondernemer nodig hebt (zoals een tekstschrijver, een fotograaf, een websitebouwer etc.). Daarnaast staat ze altijd klaar om naar je te luisteren en allerlei oplossingen met jou te bedenken. Ze kan dat heel goed, want ze heeft een groot netwerk, wat we als ondernemers tegenwoordig nodig hebben.

Ze is open, aardig en eerlijk. Ik heb de samenwerking met Reflectit ervaren als  een eyeopener!

Effie Alexiadou
Learn2speakdutch.nl

Quote_teken_paars
Court Cameron - People ProVit

In het voorjaar van 2019 heb ik de stap gezet om ondernemer te worden. Ik had daar erg veel zin in! De klanten die bij mij kwamen waren erg enthousiast met wat ik voor hen kon betekenen. Regelmatig werd gevraagd of ik ook een website had, zodat ze mensen door konden verwijzen. Maar die had ik nog niet. Dat heeft mij wel aan het denken gezet en uiteindelijk besloot ik dat ik graag een website wilde, maar ik wilde dit wel professioneel aanpakken. Maar waar begin je dan? Wat is belangrijk? En welke software kies ik? Ik had een heleboel vragen, maar eigenlijk geen antwoorden.

Mijn vriendin - die eerder een traject bij Sonja heeft gedaan - zei: “Je moet naar Sonja gaan. Zij geeft jou structuur en dat is precies wat jij nog hebt.” Dat advies heb ik opgevolgd en mijn eerste ervaring met Sonja was dat ze gelijk ‘to the point’ kwam en mij aan het denken heeft gezet. Dit ervaarde ik als positief, want ik hou daarvan en had dat ook nodig. Door deze ervaring ging ik het cocreatietraject van Reflectit volgen. Dit is een groepstraject met nog 3 andere ondernemers en wat ik hier positief aan vond, was dat wij allemaal in het zelfde schuitje zaten en elkaar konden helpen met creatieve ideeën.

Sonja was tijdens dit traject ‘mijn expeditiebegeleider’. Want dat was het voor mij, een mooie expeditie. Sonja stuurde mij in de juiste richting naar de top van mijn berg. Deze expeditie met Sonja en haar team heeft mij meer inzicht gegeven in waar ik naar toe wil als ondernemer en hoe ik mezelf met People ProVit wil positioneren en profileren in de (online) wereld. Met als resultaat o.a. een website waar ik erg trots op ben!

Wil je als ondernemer onderscheidend zijn? Hou je van duidelijke en eerlijke communicatie? Ga je voor resultaat? Maar zoek je vooral naar iemand die betrokken is in jouw proces en ontwikkeling? Dan MOET je bij Sonja Schaap van Reflectit zijn!

Sonja en team: bedankt voor deze mooie ondernemersreis!

Court Cameron
Peopleprovit.nl

Quote_teken_paars
Else Loof | review Reflectit

Sonja en ik leerden elkaar kennen via een netwerkbijeenkomst en besloten nader kennis te maken. Er was een klik en toen ik vertelde over mijn bedrijf gaf ze me eerlijke feedback over de communicatie van mijn bedrijf op dat moment. Daar was nog wel wat winst te behalen.
Voor mij kwamen er op dat moment wat dingen samen, het was het juiste moment om mijn bedrijf eens goed onder loep te nemen en keuzes te maken.  Ik besloot om het cocreatietraject bij Sonja te volgen.

Het was heel fijn om weer even terug naar de basis te gaan en heldere keuzes te maken. Sonja was een goede sparringpartner tijdens het traject en gaf heldere feedback. Want wat is het soms lastig om objectief naar je eigen bedrijf (toch een beetje je kindje) te kunnen kijken. Het resultaat is een nieuwe huisstijl, website en een helder beeld voor mezelf en mijn klanten van mijn visie en aanbod. Ik ben er erg trots op!

Quote_teken_paars
Karin Bezemer | Via Crea

Mijn praktijk uitbreiden en meer onder de aandacht brengen dat was mijn plan. Ik dacht na over een nieuwe website waarmee ik mijzelf wat meer kon profileren. Al snel werd mij duidelijk dat ik dit niet alleen zou kunnen. Via via kwam ik bij Sonja terecht op koffiedate. Wat heerlijk om te merken dat ze mijn ideeën wel kon waarderen, maar ook meteen opmerkte dat ik niet de juiste volgorde hanteerde.

Voordat ik mijzelf zou kunnen profileren met een nieuwe website moest er eerst een positioneringplan gemaakt worden. Na een dag werken aan dit plan, samen met andere ondernemers, werd ik min of meer gedwongen om goed na te denken over een aantal zaken, zoals mijn ideale klant en doelgroep. Daarna heb ik ‘ja’ gezegd tegen het voorstel van Sonja. In èèn keer alles aanpakken: mijn website, nieuwe huisstijl, visitekaartjes en social media. Even lastig voor mij om een aantal zaken uit handen te geven. Maar al snel merkte ik dat Sonja, haar team en ik als partners samenwerkten en dat gaf mij vertrouwen.

Mijn plannen en ideeën zijn vertaald in een mooie website met de uitstraling die bij mij past en met teksten die mijn verhaal juist weergeven. Ik ben er heel blij mee. Het is een mooi uitgangspunt voor een nieuwe en heldere koers. Bedankt!

Karin Bezemer
ViaCrea

Quote_teken_paars
Roel de Dooij - De Dooij tuin- en landschapsontwerp

Ik was toe aan een nieuwe website die het verhaal van De Dooij tuin- en landschapsontwerp naast de tekst versterkt met prachtige foto’s. Tijdens het interview met Sonja en de tekstschrijver in haar team zijn ze meteen aan de slag gegaan. Zelf had ik al een beeld gevormd van hoe de website eruit zou komen te zien. Hierin zijn details voor mij heel belangrijk, dus een hele moeilijke taak om deze verwachting te overtreffen. Toch is het Sonja en haar team gelukt mijn verwachting te overtreffen, echt super! De website heeft al heel veel positieve reacties opgeleverd en nog veel belangrijker: nieuwe klanten opgeleverd. Bedankt Sonja en team!

Quote_teken_paars
Marsha-Paans_profiel

Toen ik een jaar geleden besloot om als freelancer door het leven te gaan was dat best een beetje spannend. Wie zijn mijn klanten? Waar zitten mijn klanten? Hoe kunnen mijn klanten mij vinden? Hoe wordt ik zichtbaar?! Alsof Sonja mijn gedachten kon lezen raakten we met elkaar in gesprek.

Ik besloot om naar haar introductieworkshop te gaan en daar kwam ik erachter dat Sonja haar aanpak mij ontzettend aansprak. Ik ging het cocreatietraject aan! Ik vertelde mijn verhaal. 'Marsha Paans vertaalt, vertelt, verwondert’, floepte ze eruit. Dit sloeg de spijker op zijn kop en ik gaf Sonja een high five (echt gebeurd). Het verbaasde me hoe snel Sonja tot de kern mijn bedrijf kwam. Ze heeft echt aandacht voor je, luistert naar je verhaal, spiegelt je en maakt altijd tijd voor je vrij.

Een paar maanden later heb ik een compleet nieuwe uitstraling, een rugzak vol tips & feedback, communiceer ik een duidelijke boodschap en merk ik dat mijn wensklanten mij weten te vinden. Bedankt Sonja voor de waardevolle lessen, de heldere spiegel en de zichtbaarheid!

Marsha Paans
Marshapaans.nl

Quote_teken_paars
Mariska Claase - Advocatenkantoor Claase

Ik kwam tijdens een bijeenkomst in gesprek met Sonja en kon haar manier van communiceren, eerlijkheid en directheid wel waarderen. Sonja’s eigen stijl past wel bij mij: rechtdoorzee, niet om de hete brei heen draaien, gewoon doen. De manier waarop Reflectit authentiek overkomt, op een uniforme manier, is wat me aanspreekt. Dat is wat ik zelf ook ambieer. Het moet snel duidelijk zijn waar ik voor sta, Reflectit en Sonja zelf zijn hiervan een goed voorbeeld.

Wat verder erg prettig is, is de toegankelijkheid en een fijne manier van samenwerken met het team. Ze zijn erg behulpzaam en kunnen zich goed inleven in de ondernemer. Een professioneel en klantgericht team met korte lijnen en snelle bereikbaarheid met een scherpe kijk op digitale marketing èn met een scherp oog voor details. Mijn complimenten!

Mariska Claase
Advocatenkantoor Claase

Quote_teken_paars
Laan22_Anne-Engelen

Reflectit is al jaren onze sparringpartner voor communicatie en zichtbaarheid. Ik stapte in het cocreatietraject en werd ondergedompeld in Sonja haar wereld van communicatie. Dankzij dit traject zag ik wat er al goed staat, waarin we nog konden verbeteren en welke resultaten mogelijk zijn. Met haar ervaring namen we enkele belangrijke beslissingen voor Laan22, namelijk vernieuwing van het logo, de huisstijl en onze website. Sonja en haar teamkanjers stonden aan onze zijde bij elke stap die we wilden nemen, geen vraag was hen teveel. 

Het logo en onze nieuwe huisstijl komt stilletjes aan helemaal tot leven en wauw, wat voelt dat goed! We krijgen complimenten van onze klanten en medewerkers, ze vertellen ons dat dit nieuwe logo warmte en rust uitstraalt. Meer kan je toch niet wensen?! 

Onze oud website miste persoonlijkheid en straalde niet uit waar we voor staan. Laan22 is opgestart door mijn vader en sinds kort ben ik erbij. Onze aanpak naar klanten toe is persoonlijk, bijna familiaal, terwijl onze oude website erg zakelijk oogde en een gezicht miste. 

Het team van Reflectit bracht de juiste woorden en beelden samen, gaf ons de nodige sturing om helder en duidelijk naar onze klanten te communiceren. Het resultaat is een website die past bij wie wij zijn, wat ons bedrijf wil uitstralen én nog belangrijker: het spreekt de klanten aan die wij willen, onze wensklanten. 

Wat ik extra fijn vind aan mijn ervaring met Reflectit, is dat Sonja en haar team erg veel kennis en expertise hebben en dit toch op een persoonlijke, heldere manier overbrengen. De beslissingen bleven steeds onze beslissingen, maar we kregen een spiegel. Ik denk nu veel meer vanuit de klant en dat brengt zoveel toegevoegde waarde. 

Ondernemers starten een bedrijf, hebben een doel voor ogen en varen een bepaalde koers. Dankzij dit traject heb ik beseft dat het een enorme meerwaarde is om af en toe te kijken of de koers die je vaart (en de communicatie) nog steeds past bij wat je voor ogen had. Af en toe moet je bijsturen om weer het juiste water te bevaren, in de juiste boot, met de juiste kapitein. 

Mijn conclusie na het traject? Het voelt terug goed, het klopt weer! 

Anne Engelen
Laan22

Quote_teken_paars
Coen van Rooij - klant Reflectit

Voor een nieuwe specialistische kant van mijn werk was ik al een tijdje op zoek naar een geschikte communicatiepartner om een nieuwe website te bouwen en via via werd mij Reflectit voorgesteld.

Aangezien ik al zo’n 30 jaar in 'de zakenwereld' meeloop, heb ik ook al veel verschillende bedrijven op gebied van communicatie meegemaakt en helaas nog niet eerder naar echte tevredenheid. Ik weet het, ik ben namelijk nogal kritisch.

Ik stapte dan ook met enige scepsis bij Sonja het kantoor binnen. Maar die scepsis was snel verdwenen. Eindelijk iemand die met mij 'meebeweegt' en niet ’n bedrijf waar je in een standaard programma meedraait. Zorgvuldig werd een tekstschrijver gekozen, iemand die mij 'zou verstaan'. Ook dat was een juiste keuze en het werd ’n aangenaam en leuk gesprek met Tanja Wempe, die mijn verhaal perfect heeft vertaald voor de website. 

Ik ben echt erg blij met het resultaat, de samenwerking en snelheid en zie de website pas als een begin van een fijne samenwerking. Mijn advies: Neem contact op met Reflectit als je ’n goeie, betrouwbare en meedenkende partner op communicatiegebied zoekt. Overtuig jezelf maar op CoenvanRooij.nl. 

Bedankt Sonja en team! Topwerk!

Coen van Rooij
CoenvanRooij.nl

Quote_teken_paars
Ron en Margreet van Dalen | Medea

Een eerste positioneringsgesprek met Sonja over ons bedrijf Medea was verhelderend. Ze hield ons een spiegel voor. Ze deed dit met veel kennis van communicatie en ze luisterde heel goed om de kleinste twijfel verder uit te diepen, zodat we tot de juiste beslissing konden komen. Een van de resultaten was dat Ron en ik de rollen anders hebben verdeeld, waardoor het werk evenwichtiger wordt.

We spraken onder andere over duurzaamheid, wat belangrijk voor ons is. Uiteindelijk hebben we besloten ons aanbod voor bedrijven en organisaties die deskundig advies willen voor (duurzame) afbouw te beperken tot:

  • Afbouwadvies met focus op duurzame afbouw
  • Producten duurzame afbouw (glaswanden, kleiwanden, mobiele wanden en stalen plafonds)
  • Projectcoördinatie duurzame afbouw

Zo dat staat! In twee gesprekken met Sonja en samen overleggen, legden we deze basis.

Vervolgens heeft Sonja haar team aangestuurd voor de invulling van alle communicatie.
Door de duidelijke positionering, wist Bianca Gijsman een prachtig logo te maken en dit te vertalen naar de rest van de huisstijl, de social media headers en het webdesign. Ze kan dit als geen ander!
Wendie Huis in ‘t Veld heeft de website gebouwd, in samenspraak met Sonja. Wendie heeft al eerder een website voor mij gebouwd en het klopt tot op de millimeter. Chapeau!
Ook hebben we een gesprek gehad met Lorenza Verbaten, die de teksten heeft geschreven voor de website. Ook de referenties zijn door haar geredigeerd.  Wat een topper!
De foto’s op de website zijn door Else Loof gemaakt. Toen Sonja aangaf dat onze zelfgemaakte foto’s voor de projecten kwalitatief wel erg afstaken bij de foto’s die door Else waren gemaakt, heeft Ron met Else een ronde langs een aantal klanten gemaakt en zijn er alsnog prachtige projectfoto’s gemaakt. Stuk voor stuk geweldige foto’s!
Noortje Kuhlman heeft samen met Sonja alle teksten en foto’s op de website geplaatst. Verder heeft Sonja alle huisstijlsjablonen nog in orde gemaakt, de LinkedIn profielen aangepast en alles gecheckt voor de livegang.

Met de aangescherpte focus van onze werkzaamheden en passende communicatiemiddelen kiezen we voor een professionele en eigentijdse uitstraling van Medea. En daarin hebben Sonja en haar team fantastisch werk geleverd, naar volle tevredenheid!

Ron en Margreet van Dalen
Medea

Quote_teken_paars
Herwin Frijters | review Reflectit

Begin 2020 kwam ik in contact met Sonja bij de introductieworkshop van Reflectit. Na een hartelijk welkom begon de workshop en leerde ik al heel snel dat ik, ondanks dat ik al 7 jaar bezig was, toch nog een heleboel te leren had. Aan het einde van de avond heb ik dan ook mijn gegevens achtergelaten voor een kop koffie op een ander moment. Dat moment volgde al snel en ik verbaasde mij erover hoe scherp en helder Sonja mijn bedrijfsvoering kon omschrijven. Precies hoe ik het voelde, wist zij in het gesprek te verwoorden. De mensen die dat kunnen, kom ik niet veel tegen.

Ik had veel plannen en wist niet goed hoe te beginnen. Na een aanloopperiode ben ik in juni 2020 gestart met het Cocreatietraject van Reflectit. Samen met 3 andere ondernemers en het team van Reflectit heb ik stap voor stap mijn bedrijf onder de loep genomen. Hoe ga ik dan mijn doelgroepen verbinden? Ik kwam er niet uit en worstelde er zichtbaar mee. Sonja wist mij door het stellen van precies de juiste vragen op het juiste moment weer op het spoor te zetten.

En zo is het gekomen dat mijn hele bedrijf een metamorfose heeft ondergaan. Een nieuwe naam, logo, visitekaartje en een website die precies uitstraalt wat ik wil bereiken voor mijn klanten. Of het nu de zakelijke of de particuliere klant is, uiteindelijk zoekt iedereen hetzelfde: financiële rust. En daar heeft Reflectit mij perfect bij geholpen!

Herwin Frijters
FinMaat

Quote_teken_paars
Barbara Baan_profielfoto

In 2020 was ik op een punt aangekomen dat ik het roer totaal wilde omgooien, maar ik was nog ontzettend zoekende waar ik naar toe wilde. Sonja kwam precies op het goeie moment op m’n pad. Tijdens haar  introductieworkshop werd ik subtiel geconfronteerd met m’n eigen vastgeroeste ideeën en dat was zeer verhelderend. In een 1 op 1 gesprek daarna wist Sonja precies mijn rode draad te vinden die ik zelf niet meer zag. Met volle overtuiging en veel energie ben ik toen in een cocreatietraject bij Reflectit gestapt.

In stappen heb ik samen met Sonja een nieuw bedrijf opgezet, echt vanaf de basis. Het was geweldig om tijdens dit pittige proces continue begeleid te worden en feedback, advies en ondersteuning te krijgen. In m’n eentje had ik dit echt niet kunnen verwezenlijken. 

Samen met Sonja en haar super team heb ik een klinkende naam, een passende huisstijl en een strakke website met goeie teksten ontwikkeld die mij passen als een handschoen. Ik ben zo blij dat ik m’n passie voor organiseren en coördineren heb hervonden om vol energie een nieuwe fase in te gaan!

Barbara Baan
ProjectKameleon

Quote_teken_paars
Bert Bal - Studio Balneo

In oktober 2015 heb ik tijdens de Startersdag van Zuidwest-Brabant het seminar gevolgd van Reflectit, waarbij Sonja de deelnemers wees op de 5 cruciale valkuilen die ervoor zorgen dat jouw bedrijf niet zichtbaar is. Op dat moment was ik 2 jaar daarvoor gestart met mijn onderneming Studio Balneo. Had ruim geïnvesteerd in het laten maken van een logo, huisstijl en website en was nog niet echt bezig met de vraag: wat zijn nu mijn wensklanten. Wel wist ik waarin ik me als onderneming onderscheid.

Ik kwam er in de loop der jaren steeds meer achter dat ik een duidelijke focus moest kiezen. Wie zijn nu eigenlijk mijn wensklanten en hoe weten die mij te vinden? In januari van dit jaar heb ik de introductieworkshop bij Sonja gevolgd, waarbij ik me volledig bewust werd dat ik een goed concept heb om me onderscheidend te profileren. In de daarop vervolgende koffiedate met Sonja hebben we de communicatie-uitdagingen bekeken en de toekomstscenario’s besproken.

Zo ben ik met Reflectit het proces ingegaan naar de juiste positionering met professionele invulling van alle communicatie voor Studio Balneo. Nu kan ik met trots vertellen dat de communicatiepuzzel van Studio Balneo weer helemaal klopt en ik in vol vertrouwen me onderscheidend ga profileren richting mijn wensklanten. Mijn website is mijn visitekaartje en geeft nu duidelijk aan waar Studio Balneo voor staat. Bedankt Sonja en haar team!

Bert Bal
Studio Balneo

Quote_teken_paars
Yvonne Engelen_profielfoto

Al een hele tijd was ik bezig met mijn bedrijf voor natuurcoaching stevig in wereld te zetten. Nu, na de reeks workshops en gesprekken met Sonja van Reflectit en haar team, besef ik waarom dit niet goed lukte: jezelf profileren is een vak op zich.

Het is te merken dat Sonja haar vak met plezier en volle overtuiging doet. Ze weet perfect jouw sterktes en zwaktes naar boven te halen. En hoe daar mee aan de slag te gaan. In een groep met mede-ondernemers werken, brainstormen en antwoorden zoeken is een hele grote meerwaarde. Je voedt elkaar in ideeën en daagt elkaar uit.

Dit traject is een leerproces en hard werken, maar ik ben blij dat ik me hier in heb verdiept. Want wat een complimenten krijg ik over mijn website! Hij is nu helemaal op mijn lijf geschreven en laat alles zien waar ik voor sta. Het stukje Profileren in de Praktijk staat nog in de startblokken. Daar zullen de praktijksessies van Sonja en haar team me verder in begeleiden. Daar ben ik van overtuigd. Dankjewel Sonja!

Yvonne Engelen
Yvonne Engelen

Quote_teken_paars
Vanja Hristova | klant Reflectit

Mijn zoektocht naar een goede marketeer eindigde bij Sonja. Na het volgen van haar workshop wist ik meteen dat ik bij haar terug moest komen. Een goede marketeer vinden is pas de laatste stap. Het begint bij de kennis over eigen waarden en overtuigingen. 

Door het volgen van het traject bij Sonja heb ik helder wat mijn missie, visie en eigen waarom is. Sonja houdt je de spiegel voor en maakt tastbaar wat in je beweegt. Ze helpt je en geeft vorm aan je kwaliteiten en drijfveren. Mijn website is klaar en de social media volgt. Alles is duidelijk, overzichtelijk en logisch. Ik ben heel erg blij met het resultaat. De richting is gezet. 

Een waardevolle training gegeven door een echte professional. 

Vanuit respect,

Vanja Hristova
Body & Mind by Vanja

Quote_teken_paars