COMMUNICATIE IN COCREATIE

Een uniek basistraject voor optimale zichtbaarheid van jouw bedrijf!

STAP 1 - POSITIONEREN: bepaal wie je bent

workshop blauwdruk - Reflectit

Workshop 1 - Blauwdruk

In week 1 vindt de eerste workshop plaats. Tijdens deze dag gaan we in een kleine groep praktisch aan de slag. Je ontdekt het onderscheidende karakter van jouw bedrijf, wat jouw antwoorden zijn op die belangrijke vragen en hoe je dit vertaalt in een unieke blauwdruk.

Na deze workshop ga je met alle opgedane kennis zelf aan de slag met jouw positioneringsplan.

Online vragensessie Reflectit

Online Vragensessie

De ervaring leert dat als je jouw positioneringsplan digitaal uitwerkt, je vaak nog tegen dingen aanloopt en een hoop vragen hebt. In week 2 mag je tijdens de online vragensessie al jouw vragen stellen, zodat je verder kunt met het invullen van jouw positioneringsplan, zodat jij jouw basis op orde hebt.

De online vragensessie vindt plaats via Zoom. Je ontvangt circa 15 minuten van tevoren een link.

workshop aanbod - Reflectit

Workshop 2 - Aanbod

We hebben in week 1 een goede fundering gelegd voor jouw bedrijf. Nu is het zaak na te denken over een aantrekkelijk aanbod voor jouw wensklanten. Op deze workshopdag in week 3 brengen we alle mogelijkheden in kaart en creëren we jouw eigen signature system!

Na deze workshop werk je jouw aanbod concreet uit en maak je jouw signature systeem visueel. 

Online vragensessie Reflectit

Online Vragensessie

Als je jouw aanbod uitwerkt, heb je vaak nog behoefte aan feedback op jouw ideeën. In week 4 mag je tijdens de online vragensessie al jouw vragen stellen en ideeën voorleggen, zodat je jouw eigen signature systeem visueel kunt maken en je aanbod concreet uit kunt werken.

De online vragensessie vindt plaats via Zoom. Je ontvangt circa 15 minuten van tevoren een link.

cadeautje reflectit

Bonussen bij stap 1:

  • Boek Profileren vanuit Karakter; communicatie als dè succesfactor voor jouw bedrijf.
  • Persoonlijke feedback op het digitaal ingevulde positioneringsplan.
resultaat Reflectit

Resultaat van stap 1:

Een unieke blauwdruk met een aantrekkelijk aanbod voor jouw wensklanten, als basis voor de professionele invulling van alle communicatie voor je bedrijf.

STAP 2 - PROFESSIONALISEREN: laat zien wie je bent

Webteksten

Workshop 3 - Webteksten

In week 5 vindt de derde workshop plaats. Tijdens deze dag gaan we aan de slag met waardevolle webteksten voor jouw website. Je leert een handige structuur voor het schrijven van je teksten. En je leert natuurlijk hoe je de zoekmachine kunt voeden met de juiste informatie, zodat je vindbaar bent.

Na de workshop kun jij met de opgedane kennis en alle tips en handvatten zelf je teksten schrijven.

Online vragensessie Reflectit

Online vragensessie

De ervaring leert dat als je zelf jouw teksten gaat schrijven, je vaak nog tegen allerlei dingen aanloopt en een hoop vragen hebt. In week 6 mag je tijdens de online vragensessie al jouw vragen stellen, zodat je verder kunt met het schrijven van al jouw teksten voor je website.

De online vragensessie vindt plaats via Zoom. Je ontvangt circa 15 minuten van tevoren een link.

Website vullen

Workshop 4 - Website

In week 8 vindt de vierde workshop plaats. Tijdens deze workshopdag ga je aan de slag met het bouwen van jouw website. De technische installatie en alle relevante instellingen in WordPress zijn gedaan, zodat jij de website helemaal zelf af kunt maken met teksten en foto's in de door jou gewenste opmaak.

Na deze workshop maak je zelf je website af. Wij regelen je hosting en zetten jouw website live!

persoonlijke-feedback-150px

Online begeleiding

De ervaring leert dat als je jouw website aan het bouwen bent, je vaak nog tegen allerlei dingen aanloopt en een hoop vragen hebt. In week 9 en 10 kun je al je vragen kwijt op Monday. Wij kijken met je mee en helpen je met jouw vragen, zodat je weer verder kunt en je website af kunt maken.

Begeleiding vindt plaats via Monday, de project-managementtool waar Reflectit mee werkt.

Huisstijl en beeld

Huisstijl & Foto's

In week 5 - 6 maakt de vormgever een passend logo met visitekaartje, waar we 500 van laten drukken. We maken een huisstijlsheet met jouw lettertypes en kleurnummers. Je zoekt zelf passende (stock)foto's uit voor jouw website, zowel van jezelf en evt. je team als voor de headers van je website.

Alle bestanden worden digitaal aangeleverd, zodat we ze kunnen gebruiken voor jouw communicatie.

Website installatie

Basisinstallatie

In week 8 maakt de webbouwer de basisinstallatie van jouw website in orde. Alle technische installaties worden geregeld, alle benodigde plugins worden geïnstalleerd en de hosting wordt afgestemd. Ook worden de templates in jouw huisstijl gezet, zodat jij je website zelf kunt inrichten.

De complete basis voor jouw website is op orde, zodat jij aan de slag kunt met de inhoud.

cadeautje reflectit

Bonussen bij stap 2:

  • Huisstijlsjablonen voor brief, factuur en e-mail.
  • Persoonlijke feedback op de conceptteksten voor de website.
resultaat Reflectit

Resultaat van stap 2:

Een professioneel spiegelbeeld dat klopt met jouw unieke bedrijfskarakter, waardoor je bedrijf goed zichtbaar wordt en wensklanten zich herkennen.

STAP 3 - PROFILEREN: vertel wie je bent

social media - Reflectit

Workshop 5 - Social media

In week 10 gaan we in de vijfde workshop aan de slag met social media. Je leert welke kanalen er zijn en welke relevant kunnen zijn voor jouw bedrijf. Verder leer je wat belangrijk is bij het inrichten van jouw socialmediakanalen, Kortom, een hele praktische 'aan de slag' workshop!

Na deze workshop ga je zelf aan de slag om je socialmediakanalen optimaal in te richten.

Online vragensessie Reflectit

Online Vragensessie

De ervaring leert dat als je jouw socialmediakanalen aan het inrichten bent, je vaak nog tegen dingen aanloopt en een hoop vragen hebt. In week 11 mag je tijdens de online vragensessie al jouw vragen stellen, zodat je verder kunt met het inrichten van jouw kanalen en online goed zichtbaar bent.

De online vragensessie vindt plaats via Zoom. Je ontvangt circa 15 minuten van tevoren een link.

workshop profileringplan - Reflectit

Workshop 6 - Profileringplan

In week 12 vindt de zesde en laatste workshop plaats. Tijdens deze dag gaan we aan de slag met het maken van een praktisch profileringsplan voor het komende half jaar. Je bepaalt welke profileringstools relevant zijn, wat je doelen zijn en welke acties nodig zijn om jezelf zichtbaar te maken bij je wensklanten.

Na deze workshop ga je zelf aan de slag met het maken van jouw profileringsplan.

Online vragensessie Reflectit

Online Vragensessie

De ervaring leert dat als je jouw profileringsplan digitaal aan het uitwerken bent, je vaak nog tegen dingen aanloopt en een hoop vragen hebt. In week 13 mag je tijdens de online vragensessie al jouw vragen stellen, zodat je verder kunt met het maken van jouw praktische profileringsplan.

De online vragensessie vindt plaats via Zoom. Je ontvangt circa 15 minuten van tevoren een link.

cadeautje reflectit

Bonussen bij stap 3:

  • Persoonlijke feedback op het digitaal ingevulde profileringsplan.
  • Professionele projectomgeving voor de communicatie en diverse instructievideo's.
resultaat Reflectit

Resultaat na stap 3:

Een strategische aanpak voor een onderscheidende profilering van jouw bedrijf, waardoor je zichtbaar wordt en blijft en jouw wensklanten aan gaat trekken.

PROFILEREN IN DE PRAKTIJK

Online vragensessie Reflectit

Communicatiepartnerschap BRONS

In de afgelopen vier maanden heb je die hele communicatiepuzzel voor jouw bedrijf ingevuld. Jouw belangrijkste uitgangspunten zijn bepaald, een professionele vertaalslag is gemaakt en jouw onderscheidende bedrijfskarakter staat in de etalage. Maar nu begint het natuurlijk pas: profileren in de praktijk. Als cocreatiedeelnemer krijg je drie maanden een Communicatiepartnerschap BRONS. Aan de slag!

Je krijgt toegang tot ons online profileringplatform, waar je al je vragen kunt stellen. We delen tips en praktijkvoorbeelden en beantwoorden alle vragen. Als ondernemers leren van elkaar en successen vieren!

Reflectit | profileringworkshops

Profileringworkshops

Wij organiseren 1 tot 2 keer per maand profileringworkshops bij Laan22. Deze praktische workshops gaan over allerlei profileringthema's, zoals succesvolle stories maken op social media, een waardevolle weggever maken, continuïteit in je content met een contentkalender en content creëren in Canva. We delen onze kennis, geven de tips en tricks en praktische handvatten, delen handige templates en helpen je met een praktische aanpak.

Als cocreatiedeelnemer krijg je 1 profileringworkshop naar keuze t.w.v. € 150 gratis. Ondernemers met een Communicatiepartnerschap Brons krijgen € 50 korting, dus dit geldt gedurende drie maanden ook voor jou.

DEELNEMERS OVER HET BASISTRAJECT

Een greep uit de enthousiaste reacties

Anemoon Langenhoff | klant Reflectit"Ik belandde bij Sonja voor training en persoonlijk advies als theaterdocent bij Preau. Sonja ontdekte dat ik geen website had en bovendien heel verschillende dingen doe: ik presenteer en ben dagvoorzitter, ik interview en schrijf en ik ben regisseur en docent voor theatermakers. Hoe is dat onderling verbonden en hoe presenteer ik dat helder en aantrekkelijk voor mijn wensklanten? Wie zijn mijn wensklanten eigenlijk?

Ik nam al sinds mijn theateropleiding iedere klus aan en was daar flink burn-out van geweest. De gekste dingen had ik gedaan, en vaak tegen een tarief dat ver onder de waarde van mij opleiding en ervaring lag. Aangezien ik al jaren een website wilde bouwen maar als creatief alfamens geen idee had hoe ik dat aan moest pakken, koos ik voor Sonja’s cocreatietraject.

Door Sonja’s heldere vragen en opdrachten ontdekte ik mijn kernwaarden en –kwaliteiten, mijn wensklant, mijn missie en mijn visie. Zo vond ik de grond onder al mijn activiteiten: ‘Wat is jouw verhaal?’. Daarnaar ga ik op zoek ‘met hoofd, hart en humor’, voor organisaties en particulieren met een menselijke en/of maatschappelijke betrokkenheid. Dat maakt mij uniek. Ik ontdekte zelfs een onderliggend stappenplan dat ik gebruik. Dat heb ik nu helder in beeld. Met goede adviezen ben ik tot teksten en vormgeving gekomen die mij heel goed presenteren en helder en aantrekkelijk zijn voor mijn wensklant. De website oogt als een prachtige etalage, die met trots de kwaliteit van de winkel zichtbaar maakt. Mijn visitekaartje is een kunstwerkje. Ook leerde Sonja me hoe ik me zakelijk kan profileren op social media, ze gaf vele handvatten die ik nog volop aan het ontdekken ben.

Voor mij was het traject een grote professionaliseringsslag. Al heb ik de afgelopen 27 jaar zelden zonder werk gezeten: ik weet nu wat ik echt wil, waar ik goed in ben, èn wat ik waard ben! Sonja heeft me gespiegeld, gevoed en in mijn kracht gezet en dat op een hele prettige, betrokken manier. Mèt humor!"

Anemoon Langenhoff
Anemoonlangenhoff.nl

Barbara Baan | Projectkameleon | klant Reflectit"Referentie van Barbara Baan."

Barbara Baan
Projectkameleon

Court Cameron | People Provit | klant Reflectit“In het voorjaar van 2019 heb ik de stap gezet om ondernemer te worden. Ik had daar erg veel zin in! De klanten die bij mij kwamen waren erg enthousiast met wat ik voor hen kon betekenen. Regelmatig werd gevraagd of ik ook een website had, zodat ze mensen door konden verwijzen. Maar die had ik nog niet. Dat heeft mij wel aan het denken gezet en uiteindelijk besloot ik dat ik graag een website wilde, maar ik wilde dit wel professioneel aanpakken. Maar waar begin je dan? Wat is belangrijk? En welke software kies ik? Ik had een heleboel vragen, maar eigenlijk geen antwoorden.

Mijn vriendin - die eerder een traject bij Sonja heeft gedaan - zei: “Je moet naar Sonja gaan. Zij geeft jou structuur en dat is precies wat jij nog hebt.” Dat advies heb ik opgevolgd en mijn eerste ervaring met Sonja was dat ze gelijk ‘to the point’ kwam en mij aan het denken heeft gezet. Dit ervaarde ik als positief, want ik hou daarvan en had dat ook nodig. Door deze ervaring ging ik het cocreatietraject van Reflectit volgen. Dit is een groepstraject met nog 3 andere ondernemers en wat ik hier positief aan vond, was dat wij allemaal in het zelfde schuitje zaten en elkaar konden helpen met creatieve ideeën.

Sonja was tijdens dit traject ‘mijn expeditiebegeleider’. Want dat was het voor mij, een mooie expeditie. Sonja stuurde mij in de juiste richting naar de top van mijn berg. Deze expeditie met Sonja en haar team heeft mij meer inzicht gegeven in waar ik naar toe wil als ondernemer en hoe ik mezelf met People ProVit wil positioneren en profileren in de (online) wereld. Met als resultaat o.a. een website waar ik erg trots op ben!

Wil je als ondernemer onderscheidend zijn? Hou je van duidelijke en eerlijke communicatie? Ga je voor resultaat? Maar zoek je vooral naar iemand die betrokken is in jouw proces en ontwikkeling? Dan MOET je bij Sonja Schaap van Reflectit zijn! Sonja en team: bedankt voor deze mooie ondernemersreis!”

Court Cameron
People Provit

Gerben Solleveld - Marathonbaas“Keer op keer krijg ik te horen dat ik goed kan schrijven. Dus dacht ik dat het met mijn website wel goed zat. Totdat ik met Sonja in gesprek raakte. Natuurlijk, ze beaamde ook dat ik goed verhalen kon schrijven, maar een doelgroepgerichte website presenteren, vraagt andere schrijfvaardigheden dan die ik heb. Al na het eerste gesprek met Sonja had ik door: hier moet ik meer van weten.

Wat mij in dat eerste gesprek en gedurende de rest van het traject keer op keer duidelijk werd: niet ik, maar mijn ideale klant moet centraal te staan. Dat kletsverhaal over wie ik ben, welke cursussen ik allemaal heb gevolgd, hoe goed ik in mijn vakgebied ben, daar heeft een potentiële klant vrij weinig aan. Die is pas geholpen als zijn probleem wordt aangekaart en hij het idee krijgt dat ik de oplossing ben.

Sinds ik met het team van Reflectit aan de slag ben gegaan, draait het niet meer om mijn persoonlijk record dat ik heb gelopen op de marathon (ook leuk om te weten), maar om het helpen van wensklanten naar een persoonlijk record op de marathon. De vakkundige begeleiding van het team van Reflectit - workshops, presentaties en online hulp op afstand - heeft me bakken aan kennis en informatie opgeleverd. Ik heb geleerd hoe ik een goede website maak, wat goede teksten zijn, welke rol kleur speelt, hoe ik op zoek ga naar mijn ideale klant, de hele rambam bij elkaar.

Ik koos bewust voor een groepstraject. De voordelen ervan zijn dat je tegelijk met anderen kunt sparren en de ontwikkeling van anderen kunt zien. Daarnaast komen zij met vragen waar jij niet op was gekomen, die je wel weer verder helpen. Het resultaat: een website die er nog nooit zo mooi heeft uitgezien, terwijl ik vrijwel alles zelf heb gedaan. Maar als je de kennis niet in huis hebt... Dat heeft Reflectit wel en daar hebben Sonja en haar team mij enorm bij geholpen!”

Gerben Solleveld
Marathonbaas

Ilja Verstraten | klant ReflectitDe website die ik had voelde nooit echt passend. Er ontbrak iets maar ik wist niet wat. Ik heb mijn website meerdere malen veranderd maar nooit echt het gevoel gehad dat het daardoor beter bij me ging passen. Het was nooit echt míjn website.

Toen ik een koffiedate met Sonja had, viel alles op zijn plek. Sonja wist precies te verwoorden wat ik voelde maar zelf nog niet doorhad. Het voelde goed en vertrouwd en ik wist dat Sonja mij kon leren wat ik nodig had. Ik ben met Sonja het cocreatietraject ingegaan en heb mijn bedrijf vanaf het begin terug opgezet. Ik heb mijn missie en mijn visie opnieuw bekeken en met Sonja en haar team mijn website en bedrijf opnieuw opgebouwd, nu helemaal passend bij mij en het gevoel dat ik wil overbrengen: warm en persoonlijk. Er staat nu een stevige basis onder mijn bedrijf en van hieruit kan ik verder bouwen.

Sonja denkt mee en geen vraag is te gek. Ik begon net aan het traject voor de coronamaatregelen ingingen, dus konden we al snel geen livedagen meer doen. Sonja en haar team hadden hier in een mum van tijd een oplossing voor en alles omgezet naar een online traject zodat alles kon doorgaan zonder kwaliteit of informatie te verliezen.

Ik kan dit traject en de hulp van Sonja en haar team iedereen aanraden. Het zorgt voor een boost voor je bedrijf maar ook voor jou persoonlijk. Dankjewel Sonja en teamleden voor al jullie hulp en antwoorden op soms lastige vragen waar jullie hoe dan ook een antwoord op vonden.

Ilja Verstraten
Iljaverstraten.nl

Yvonne Engelen“Al een hele tijd was ik bezig met mijn bedrijf voor natuurcoaching stevig in wereld te zetten. Nu, na de reeks workshops en gesprekken met Sonja van Reflectit en haar team, besef ik waarom dit niet goed lukte: jezelf profileren is een vak op zich.

Het is te merken dat Sonja haar vak met plezier en volle overtuiging doet. Ze weet perfect jouw sterktes en zwaktes naar boven te halen. En hoe daar mee aan de slag te gaan. In een groep met mede-ondernemers werken, brainstormen en antwoorden zoeken is een hele grote meerwaarde. Je voedt elkaar in ideeën en daagt elkaar uit.

Dit traject is een leerproces en hard werken, maar ik ben blij dat ik me hier in heb verdiept. Want wat een complimenten krijg ik over mijn website! Hij is nu helemaal op mijn lijf geschreven en laat alles zien waar ik voor sta. Het stukje Profileren in de Praktijk staat nog in de startblokken. Daar zullen de praktijksessies van Sonja en haar team me verder in begeleiden. Daar ben ik van overtuigd. Dankjewel Sonja!”

Yvonne Engelen
Yvonne Engelen

Waarom kiezen voor dit unieke basistraject?

Ik geloof in communicatie als belangrijkste succesfactor voor elk bedrijf, zeker als het gaat om zichtbaarheid. Het is mijn missie om bij ondernemers van klein mkb communicatie structureel op de agenda te zetten, zodat zij optimaal zichtbaar worden en de wensklanten krijgen die ze verdienen. Daarom heb ik dit unieke traject ontwikkeld, met een totale waarde van € 5.500!

Ik vind het erg belangrijk dat zoveel mogelijk ondernemers dit traject gaan volgen. Daarmee bouw je een stevige fundering voor je bedrijf om van daaruit een goede vertaalslag te kunnen maken naar alle communicatie. Daarna kun je dan dat unieke karakter van jouw bedrijf zichtbaar in de etalage zetten, wat uiteindelijk zorgt voor meer wensklanten. En daar worden we beide blij van!

Cadeautje Reflectit

Jouw investering is daarom geen € 5.800

maar slechts € 3.800

 

Je betaalt het complete traject in 6 termijnen: 1x € 800 en 5x € 600 (exclusief 21% btw).

Betaal je in 1x, dan krijg je een adviesgesprek van 1,5 uur t.w.v. € 150 cadeau.